Муслин: Заслужили смо пуну подршку!

Селектор Србије уместо повређених Радоје и Фејсе позвао Сашу Лукића на припреме за утакмицу против Велса.

Фудбал 29.05.2017 | 20:15
Муслин: Заслужили смо пуну подршку!
Квалификације за Мундијал у Русији се за репрезентацију Србије настављају окршајем са Велсом, 11. јуна од 20.45 часова на стадиону Црвене звезде.

"Орлови" на половини циклуса деле прво и друго место на табели Д групе, што им даје наду да ће после осам година поново учествовати на неком великом такмичењу.

Као и Република Ирска, забележили су три победе и два ремија, што им је донело четири бода предности у односу на Велс и Аустрију. Међутим, пред најбољим српским фудбалерима се налази још много посла.

"Свакако да против Велшана идемо на победу", рекао је Славољуб Муслин на окупљању националног тима у Старој Пазови.

"Када сам постао селектор, инсистирао сам на јединству. Успели смо својим резултатима и понашањем да вратимо веру у репрезентацију и мислим да су играчи заслужили пуну подршку, која нам је потребна за победу. Надам се пуном стадиону и добром навијању".

Муслин је остао доследан филозофији по којој је свака утакмица подједнако важна, јер потенцијално доноси исти број бодова.

"Тако смо ишли до сада, тако припремамо и ову утакмицу. Не мислимо на друге противнике, већ само на Велс, јер су у игри три бода, која су нам јако важна".

"Све зависи од нас, као и до сада. Мени је важно да се ми добро спремимо и да више не буде повређених играча, пошто неки играју и ове недеље", рекао је искусни тренер.

Са његовог списка су због повреда отпали Немања Радоја и Љубомир Фејса, а накнадни позив добио је млади репрезентативац Саша Лукић, слично ситуацији уочи гостовања Грузији у марту.

КАКО ЈЕ ПОРТУГАЛ БЕЗ РОНАЛДА...

"Змајеви" ће у Београд допутовати без суспендованог Герета Бејла, а неће бити ни левог бека Нила Тејлора, који је у окршају са Републиком Ирском сломио ногу Шимусу Коулмену.

"Имају и (Џоа) Алена и (Арона) Ремзија, видели сте да је дао гол у финалу Купа Енглеске. Имају они добру екипу и не треба је сводити само на Бејла и Тејлора. Када је у финалу Европског првенства изашао Кристијано Роналдо, сви су мислили да ће бити лакше за Француску, а Португал је одиграо можда најквалитетнију колективну утакмицу. Према томе, не радујем се због одсуства ове двојице играча".

"Треба да ми будемо спремни, а они нека воде рачуна о нама", додао је Муслин.

За разлику од ранијих окупљања, сада до утакмице има доста времена за рад, готово две седмице.

Селектор има у виду и чињеницу да је дуга клупска сезона управо завршена, па ће уобичајени карантински систем примењивати тек од недеље увече.

"Биће мало више индивидуалног рада. Пре подне ће бити тренинзи, поподне ће имати слободно до 11 сати, када ће долазити на спавање. Жељни су својих породица које нису виђали, тако да ће бити мало слободнији. Биће у режиму да ће овде долазити да спавају, али ће им поподне бити слободно", објаснио је селектор.

Упитан шта мисли о мечу Република Ирска - Аустрија, рекао је да нашу репрезентацију не занимају остали резултати у групи, али да би било добро да ривалиодиграју нерешено, или да Аустријанци победе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар