Интервју - Вулићевић: Звезда боља? Статистика каже другачије!

Фудбалери Партизана освојили су шесту дуплу круну у клупској историји, а један од мотора тима из Хумске 1 био је искусни бек Мирослав Вулићевић, који је причао за Б92 о финалу Купа, тврдњи Звезде да је била боља, Марку Николићу и својој будућности у црно-белом дресу.

Фудбал 29.05.2017 | 21:30
Интервју - Вулићевић: Звезда боља? Статистика каже другачије!
Вулићевић је у Партизан стигао 2014, а у протекле три сезоне освојио је четири трофеја. Прво је стигао до титуле у дебитантској сезони, прошле до Купа, а ове још по једног у оба такмичења.

"Велика је ствар освојити шесту дуплу курну у историји клуба. Знамо какви су све играчи и тренери били у Партизану. Било је феноменално, навијачи су као у сваки пут били фантастични, на савршен начин је завршена сезона коју смо лоше почели", рекао је Вулићевић за Б92.

Иако је Партизан славио минималним резултатом, деловало је као да црно-бели не могу да угрозе највећег ривала у Хумској 1.

"Добро се познајемо био је ово већ четврти дерби у овој сезони. Јесу они променили тренера, али то су исти играчи, не могу они нешто много ту да промене. Знали смо где могу да нас угрозе. Било је нормално да у финишу утакмице они крену на све или ништа јер немају шта да изгубе, па је било пар опасних ситуација, али су то све били слободњаци, прекиди и слично. Требало је раније да решимо утакмицу и уђемо у мирну завршницу, имали смо неколико заиста добрих шанси", истакао је бек Партизана.

Ипак, из табора Звезде тврде да су били бољи током свих 90 минута, пре свега јер су имали већи посед лопте.

"Па, 1:0 је за нас, а ово је четврти дерби ове сезоне. Ако се погледа статистички какви су резултати били, ко је ту бољи целе сезоне и јучерашње утакмице. Ми смо са лакоћом чували 1:0, нисмо паничили, имали неколико ситуација три на два, неколико одличних одбрана је имао Кахриман, Леонардо је промашио шансу главом, из окрета шутирао пред гола са неколико метара. Али све је то иза нас, победили смо, медаља је иза нас, нема ту више шта да се прича", сматра Вулићевић.

Партизан је након очајног почетка сезоне направио серију од 37 утакмица без пораза и изненадио многе освајањем дупле круне.

"Све је променио долазак Николића. Знате у каквом смо нокдауну били после Заглебја и старта сезоне. Били смо већ прежаљени јер смо у једном тренутку били на минус девет у односу на Црвезну звезду. Већина навијача да сте их питали може ли ова екипа да узме дуплу круну рекла би "Ма, бежи". Он је слагао коцкицу по коцкицу, знао је шта нам је потребно, како би требало да играмо. Има одличну комуникацију, да кажем "причу" са играчима, лако нађе заједнички језик, подједнако су му сви играчи битни. Иако су Ђурђевић и Леонардо дали највише голова и били ударне игре, убаци Ћирковића који није играо практично две године, одигра једну захтевну, преломну утакмицу без грешке у Нишу. Сваки играч је буквално био спреман да одигра три или 30-40 утакмица максимално. Марко жели да су сви играчи као један, показали смо тај карактер, он је објединио ту енергију са навијачима и направили смо један спринт у финишу сезоне", објаснио је искусни дефанзивац.

Партизан је "јурио" заостатак за Звездом буквално до последњих неколико кола, није подлегао том притиску.

"Нама је у последња два, три месеца буквално свака утакмица била финале. Били смо под великим притиском, нисмо имали право на кикс, на лош дан. Ако би се то догодило знали смо да ћемо бити удаљени од титуле. Од утакмица које су можда преломиле био је тај преокрет у Крушевцу где смо губили 2:0 и имали играча мање, и претходни дерби где смо их добили на њиховом стадиону 3:1 и изједначили се с њима. Дерби увек да ветар улеђа, па нас је то натерало да још додамо гас, да имамо још снаге да преломимо сезону", каже Вулићевић.

Црно-бели су до дупле круне стигли са релативно неискусном екипом, јер су само Вулићевић и ветеран Саша Илић освајали трофеје у својим каријерама.

"Имамо много младих играча и неколико странаца, нормално је да ми старији морамо да повучемо. Када видите једног Сашу Илића који је освојио 16 трофеја да са таквим жаром излази на тренинге, а да не причам о утакмицама, како ви можете да дате мање од њега који даје све од себе да 40 година. Данас је теже доћи до глава млађих генерација, али су момци показали прави карактер", додаје заменик капитена црно-белих.

Вулићевићу за шест месеци истиче уговор, а после три године у којима је освојио по две титуле и Купа, могло би се очекивати да се окуша и у иностранству.

"Имам добар однос са Николићем, са управом, навијачима. Не могу да забаравим тешке тренутке због повреде и дугог опоравка после операције лигамената колико је клуб био уз мене и колико су ми навијачи давали подршку. Морам то на неки начин да вратим. Имам много мотива да и даље играм за Партизан. Почели смо разговоре што се тиче продужења уговора. Ако буде понуде која ће задовољити и мене и клуб можемо пронаћи заједнички језик. Али што се тиче мене и Партизана лако ћемо се договорити. Клуб је у тешким тренуцима стао иза мене и то мора да се поштује, да се врати на некин начин. Када сам дошао у Партизан рекао сам да сам дошао да освајам трофеје. Када завршите каријеру и окренете се иза себе мислим да би требало да имате трофеје, овакву дуплу круну тек шесту у историји тако великог клуба. Овакво славље, долазак на Теразије у аутобусу треба доживети, то се сигурно не може доживети нигде друго у Европи", каже Вулићевић.

Бивши играч Јавора и Војводине није открио која би то понуда могла да га натера да напусти Хумску 1.

"Ја сам у годинама када ни не могу да бирам неку посебну лигу. Било је неколико финих понуда, али смо то оставили да се заврши сезона. Још је све свеже да бих размишља о одласку из Партизана, то ми је на последњем месту ових дана. Партизан има и увек ће имати предност што се тиче разговора за наставак каријере", додао је бек.

Партизан се већ сада окреће лету и припремама за квалификације за Лигу шампиона, а после прошлогодишњег дебакла навијачи се питају шта могу сад да очекују.

"Екипа ће као и сваку утакмицу дати све од себе, играти пуним гасом. Мислим да су то навијачи препознали. На нашим стадионима има мало гледалаца, а ми смо га пунили, чак и када смо били суспендовани они су били поред стадиона и у огромном броју нам пружали подршку јер су препознали да дајемо све од себе. У 37 утакмица не можете сваку добити три или 4:0. Нормално је да буде тешких утакмица, буде 1:0, доћи ће наравно и крај овој серији, иако ћемо се трудити да траје. Овај тим је показао да има огромно срце, а уз онакав хук са трибина Партизан може сигурно много следеће сезоне", закључио је Вулићевић разговор за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар