Најскупљи ауто свих времена

Иако произвођач није желео да саопшти цену возила, овај јединствени Роллс-Роyце наводно кошта 10 милиона фунти, што га чини најскупљим новим аутомобилом свих времена.

Свијет 29.05.2017 | 12:50
Најскупљи ауто свих времена
Роллс-Роyце је на манифестацији Конкурс елеганције (Цонцорсо д'Елеганза Вилла д'Есте) која се традиционално одржава сваке године на обалама језера Комо у Италији представио јединствени аутомобил са ознаком Сwептаил, који је израђен у једном једином примерку.



С обзиром да на свету неће постојати још један Сwептаил, а узевши у обзир додатне луксузне садржаје којима Сwептаил надмашује "обичне" Роллс-Роyце аутомобиле, сума од 10 милиона фунти (око 11,5 милиона евра), која се спомиње на страним аутомобилским сајтовима можда и јесте тачна.



Као основа за овај јединствени аутомобил послужио је серијски Роллс-Роyце Пхантом Цоупе, а дизајн је инспирисан старинским моделима овог произвођача, али и изгледом луксузних јахти.



Унутрашњост је такође знатно измењена у односу на регуларни Пхантом Цоупе, а међу скупоценим материјалима који су употребљени у кабини истичу се детаљи од најквалитетнијег дрвета и коже.



Роллс-Роyце је саопштио да су се са анонимним клијентом договарали само око детаља израде возила, али не и око цене (очигледно да је реч о оној врсти купца коме то није толико битно), што донекле објашњава изостанак званичне информације о томе колико Сwептаил заиста кошта.



Када се зна да је реч о јединственом аутомобилу на свету, куповина овог возила, упркос астрономској цени, може се показати и као добра инвестиција за будућност, јер ће његова вредност са годинама вероватно расти.



Извор: Б92
Фото: Промо

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

XXЛ

29.05.2017 13:18

КУПУЈ МИЛОРАДЕ ДОК НИЈЕ НЕСТАЛО. СТАВИ СВОЈЕ СЕЉАЦКО ДУ.Е ДА ВИДИС СТА ЈЕ КОНФОР. ТВОЈА БЛИНДИРАНА МЕЦКА ЈЕ ИГРАЦКА СПРАМ ОВОГ.....КУПУЈ ДОК НИЈЕ НЕСТАЛО..XАXАААААААXА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај

29.05.2017 13:48

Повецај терапију,ниси свој.

Name

МУНГОС

31.05.2017 03:16

АЈ , XXЛ ЈЕ У ПРАВУ . ЗА МОЛИКРАДА ДУДУКА КУПОВИНА ОВЕ ,,ИГРАЧКЕ" ЈЕ СИТНА ЛОВА.