Звезда је срушила Толета, може ли и Кокезу?!

Директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић означио је Славишу Кокезу као непријатеља клуба "број 1", али не каже на који ће начин Звезда деловати против њега.

Фудбал 29.05.2017 | 23:00
Звезда је срушила Толета, може ли и Кокезу?!
Од понедељка ће Звезда радити на Кокезином опозиву са места председника Фудбалског савеза Србије, рекао је Терзић после пораза у финалу Купа од Партизана (0:1). Клуб према његовим речима "има капацитета за то".

Фудбалски савез Србије сигурно неће прећи преко свих оптужби и увреда изречених у последње време на рачун председника Кокезе и судија. Арбитри су, наводно, у допунским извештајима описали како су их притискали људи које су им функционери Партизана и Црвене звезде слали у свлачионицу. Било је ту, наводно и телефонских позива, претњи... Чак и Кокези.

ФСС, је дакле, спреман да суспендује поједине функционере "вечитих", а те информације су стигле до Хумске улицеи Љутице Богдана.

Кокеза према Терзићевим речима има своје марионете које намерава да постави на чело Црвене звезде.

"Сада то чини да би уз незадовољство звездашке јавности ово руководство отишло, а он довео неке своје марионете преко којих би руководио Црвеном звездом. Партизан је већ ставио под своју контролу и узео је Фудбалски савез Србије, недостаје му Црвена звезда", рекао је Терзић.

За одговор на питање ко су ти људи, директор црвено-белих упућује на председника ФСС.

"То питајте Славишу Кокезу, што питате мене", каже Терзић.

Терзић је додао и да су навијачи Црвене звезде некада у погрдном маниру скандирали име Томислава Караџића, те да су га сада заменили именом Славише Кокезе. Разлика је што је југ тада скандирао "Толе мајсторе", а данас се и са југа о Кокези може чути исто што и са севера. Последњи пут, управо у суботњем финалу.

Терзић је навео да су "цех" бахатом понашању председника ФСС платили и селектор репрезентације до 18 година Милан Косановић, али и Томислав Сивић који је са младом репрезентацијом изборио пласман на Европско првенство у Пољској. Сивић је децембра прошле године приликом одласка рекао да неће бити селектор из приватних разлога, а са ФСС је споразумно прекинуо сарадњу.

Председник ФСС је по речима директора црвено-белих одговоран и за одстрањивање играча Црвене звезде из репрезентације. Један од њих је наводно Александар Катаи, који није заиграо у националном тиму док није отишао у Алавес. Михаило Ристић је, такође, изостављен са списка играча младе репрезентације за Евро 2017. јер је играч Звезде, рекао је Терзић.

Кокеза је на месту председника ФСС од 20. маја прошле године. Клуб из Љутице Богдана му је приликом кандидатуре пружио подршку, а неколико месеци касније директор Звезде је причао да му је Кокеза пријатељ.

"Немамо проблема са Савезом. Имамо добар однос и учинићемо све да сарадња буде на вишем нивоу. Кокезу доживљавам као пријатеља, уверен сам и он мене. Кроз ту призму треба да се гледа однос Звезде и Савеза" рекао је у крајем прошле године Терзић.

Он сада објашњава да је Звезда још тада знала шта председник ФСС ради али му је послала сигнал да се "примири" и да су многе ствари прећуткиване због "мира у кући", уз констатацију да су "некада пријатељи били и Жика и Мика, па то више нису".

"Мислили смо дозваће се памети, наћи ће неку меру, неће толико дивљати. Међутим, он очигледно не капира шта је Србија, он не капира шта је Фудбалски савез, не капира шта је систем. Доживео је то као свој ратни плен и понаша се као шериф у својој малој фирми".

Члан Управног клуба Божидар Церовић је напоменуо да односи међу клубовима не би били тако лоши да лошу атмосферу не ствара савез

Нижи функционери у савезу у том смислу немају велику улогу, а они највиши се позивају на своју политичку моћ.

"Ми се не требамо бавити њима, ми се требамо бавити главом 'аждаје', врхом" наглашава директор клуба са стадиона "Рајко Митић".

Звездан Терзић није открио начин на који Црвена звезда жели да се обрачуна са Славишом Кокезом, али има сасвим довољно искуства у рушењу председник ФСС, јер је у тој намери успео када је у питању Томислав Караџић.

Додуше, Караџић је био "лака мета" јер је имао лоше резултате с репрезентацијом, а Терзић је тада имао и много савезника. Што у клубовима, што у регионима.

Уколико заиста намерава да уздрма Кокезу, Терзић ће морати да крене од базе, да тражи одржавање скупштина, изгласавања поверења, мења делегате... Огроман посао. Или да прсто примора Кокезу да поднесе оставку што спада у домен "научне фантастике".

А, питање је и шта ће се десити после Скупштине Црвене звезде, која је заказана за 4. јун, а на којој ће се бирати делегати за наредне четири године.

Ни Купа ни тутуле

Црвена звезда поражена је у финалу Купа од Партизана голом Миленковића у 42. минуту са 1:0, након чега је у самом финишу сезоне остала празних шака, без пехара купа и титуле шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трн

30.05.2017 04:35

Терзицу поднеси оставку

ОДГОВОРИТЕ