Прес Звезде: Покрадени смо, крећемо у смјену Кокезе!

Генерални директор Звездан Терзић и в. д. тренера Бошко Ђуровски на стадиону "Рајко Митић" одржали бурну конференцију за медије на којој је, између осталог, руководство вицешампиона поручило да "од понедељка креће у смену Кокезе".

Фудбал 27.05.2017 | 21:45
Прес Звезде: Покрадени смо, крећемо у смјену Кокезе!
Бурна и хитна конференција за медије на Маракани!

Сат времена након финала Купа Србије између Партизана и Црвене звезде коју су црно-бели добили голом Николе Миленковића и тако дошли "дупле круне", новинари су обавештени да ће руководство клуба одржати ванредни "пресс".

Медијима се прво обратио генерални директор клуба Звездан Терзић који је поручио да је дерби био дерби био одличан и да је Црвена звезда "појела" Партизан који је имао помоћ судије Милорада Мажића, а као директног кривца за то оптужио је председника Фудбалског савеза Србије Славишу Кокезу и поручио да Црвена звезда није "његова прћија", најавивши акцију његове смене.

Након њега говорио је и в.д. тренера Бошко Ђуровски који је истакао да је његова екипа била суочена са "аутобусом" који је паркирао Партизан испред свог гола као и да нису могли против 12. играча, алудирајући на помоћ арбитра.

Прво се обратио Звездан Терзић:

"Честитам свим актерима на изванредној утакмици, одавно није био овако квалитетан дерби. Нажалост нисмо поентирали, али то је немогуће када имате Славису Кокезу наспрам себе, који даје инструкције судијама. Како другачије да објасните да најбољи нас судија прави онакве грешке. Нису свирана два пенала, али не само то већ и бројни ситни фаулови. Славиша Кокеза вец дуже време ради против Црвене звезде због својих личних интереса и сујете. Ставио је Партизан под своју контролу, а хоће и Звезду, али му то нећемо дозволити.

Засто ФСС сада критикује судије и најављије ригорозне казне, а није реаговао када смо ми говорили о томе?

Кокеза се бахато понаса и злоупотребљава свој положај председника ФСС. Његов рат и рушење Звезде траје већ пуне две године, прошле сезоне се мало примирио јер смо имали 32 бода предности.

 
Од понедељка Звезда креце у одлучну смену Славише Кокезе. Имамо капацитет да се изборимо са њим, који доследно спроводи политику уништења Црвене звезде коју је запоцео Томислав Караџић".

Потом је говорио и тренер Бошко Ђуровски који је био веома емотиван:

"Хтео бих да честитам нашим играчима на изванредној игри током 90 минута, али нажалост, како је Терзић и рекао, не може се играти против 12 играча. И ја сам дошао у Звезду давне 76 и мене су учили и Милован Ђорић и Остојић и Милићевић и Станковић и Костић и Шекуларац и сви остали тренери и сви остали људи у клубу да играмо и побеђујемо, а Звезда мора да игра и побеђује. Нисмо научили да играмо против 12 играча, али кад се овако спремимо и уђемо максимално, како би Звезда требало да уђе, и када вам судија, мени је жао што морам да каже, када вас покраде, уништи самопоуздање, тако што не свира пенал, па и пар фаулова пре тога, не знам докле ћемо догурати овако. Моје је да радим и да ћутим, али има момената... Поносан сам на оно што смо урадили".

Терзић: "Славиша Кокеза је непријатељ број један Црвене звезде".

Звездан Терзић је прокоментарисао и систем такмичења и поново се дотакао дерби.

"Звезда је на терену изгубила титулу због те глупе поделе бодова. Толико је то глупава одлука и то се од ове године укида. Имали смо три бода предности пред дерби на Маракани и тада смо рекли да је Звезди потребна титула. Нисмо толико бољи да играмо против 12 противника. Нисмо баш толико бољи. Директно је утицао Данило Грујић на исход меча на Маракани (3:1). Изједначили смо, доминирали, и када је висио тај гол у њиховој мрежи, потом није свиран црвени картон Леонарду због ударања, а потом је Тавамба направио фаул. Видели сте како је Мажић судио превентивне фаулове. Он ниј судио он је водио утакмицу. Ми смо појели Партизан, они су се бранили као нижеразредни клуб који дође и постави аутобус. Поставе бункер, то је ето Партизан".

О дугу Црвене звезде...

"Не можете оставаривати спортске резултате без пословних. То поручујем свима. Звезда је имала дуг од 52 милиона евра, избачена је из Европе итд... Црвена звезда је преполовила дуг и то одговорно кажем и то ћемо документовати на Скупштини и нећемо да их информишемо преко медија. Крваво смо радили протеклих годину дана да се дуг преполови, а мислим да је то, били смо пред гашењем, ово што смо урадили на пословном плану је много важније него да смо узели три титуле. Враћамо клуб на стабилне ноге. Звезда има јасну перспективу и јасну будућност".

На које начине је Кокеза почео да ради више против Црвене звезде?

"Почео је много јаче да ради, кроз одлуке арбитражног суда, дисциплинслке комисје, кроз постављање људи ФСС, смењивања селектора, позивања играча, директно је склањао играче Црвене звезде који су требало да буду позвани. Склонио је Катаија, Ристића... Кад је потписао у Алавес - стигао је у репрезентацији. Он не капира шта је Србија, шта је ФСС, доживео је то као ратни плен, понаша се као шериф у фирми. То ће вам сви рећи. Сведоци сте свега што је рекао директор Рада, сви су гунђали и рекли да је у праву, али нико од страха није смео да одговори".

Да ли ће се јавити и остали клубови након иступа Звезде?

"Не интересује ме да ли ће неко да се јави, то иде на њихов образ".

О Кокези...

"Не припада му позиција председника ФСС, ни по бекграунду, ни по чему. Злупотребио је много ствари да дође на ту позицију, на моју жалост и ја сам био један од тих који су му трасирали пут. Признајем своју грешку", казао је Терзић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

27.05.2017 20:51

Изгледа је нестасица квалитетних наркотика па је неки лик сао овој двојици неко смеце...кме,кме,кме.

ОДГОВОРИТЕ