Гоци Божиновски запљенен стан

Фолкерка остала без стана у центру Београда, јер ју је инвеститор преварио за новац који је уложила.

Србија 27.05.2017 | 08:16
Гоци Божиновски запљенен стан
Пјевачици Гоци Божиновској (52) јуче је заплијењен стан у центру Београда јер је инвеститор заврнуо за новац који је уложила, ексклузивно сазнаје „Ало!”.

Божиновској су јуче у подне банули судски извршитељи на врата и закључали њен стан у згради у улици Краљице Наталије у Београду.

Сат времена касније из зграде је изашла Божиновска, која је видно изнервирана потврдила за „Ало!” да јој је заплијењен стан на скупој локацији.

- Јесте, избацили су ме из рођеног стана. Не могу ништа више да кажем - сва у шоку кратко је прозборила она. Потом је ломећи прсте на рукама више за себе рекла да је преварена.

- Преварена сам као и сви у Србији - кратко је рекла Божиновска, па се окренула и отишла до пријатеља који су је чекали у близини.

Како се репортер „Ало!” јуче увјерио, Гоца није једина жртва инвеститора, који је преварио још неколико наивних станара, који су јуче такође остали без крова над главом. Њима су судски извршитељи такође заплијенили станове, а инвеститор је побјегао у Русију.

- Тај инвеститор је узео кредит од 600.000 евра од једне банке, а у залог је дао зграду у Краљице Наталије, у којој је и Гоцин стан. Цијела драма је откривена прије више мјесеци када су станарима те зграде почели да стижу позиви за рочишта, а након њих и пресуде да се изврши пљенидба станова. Та судска одлука најмање је два пута одлагана, све до јуче - рекле су нам Гоцине комшије.

Према наводима комшија, извршитељи бравари и полицајци који су им пружа ли асистенцију кренули су у акцију јуче тачно у подне.

Они су заједно са ушли у зграду, где су, према сазнањима листа, извршили заплену више станова.

- Инвеститор цијеле зграде у њу је уложио преко милион и по евра и након што је запао у шкрипац, од једне банке је узео кредит у вриједности 600.000 евра. Као хипотеку за тај кредит је заложио цијелу зграду - прича саговорник листа.

Он наводи да је инвеститор завршио зграду и продао и одједном нестао, како се касније испоставило, у Русију.

- Нико од станара а и власник локала у приземљу нису сумњали да су жртве преваранта све док им нису стигли позиви за суд. Тад је клупко почело да се одмотава, али је већ било касно за станаре. Банка је на основу уговора о хипотеци добила свој дио. Прво су узели тај локал у приземљу, па су на ред дошли и станови. Људи су били очајни и нису вјеровали шта их је снашло. Њима је, наводно, савјетовано да туже тог инвеститора и од њега наплате штету коју им је проузроковао - испричао је наш саговорник упознат са цијелим случајем.

Он је навео да се осјећа огорчено и да саосјећа с људима који су, по свему судећи, жртва преваранта.

- Све разумем, и банку да тражи своје, али, колико знам, за тај кредит од 600.000 евра тој банци је припало око 1.200 квадрата у згради, што сматрам да је превише - рекао је саговорник листа.

(Ало)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маја

27.05.2017 08:25

Али како он мозе залозити зграду (станове ) које је продао. Ја продам ауто, озмем кредит и дам продато ауто под хипотеку ??? Нека ми неко појасни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

27.05.2017 08:54

Везе и везице.

Name

србин

27.05.2017 11:42

Чуј побјегао у Русију???баш фина нека земља поштије све потјернице хахахахахахахахахахах Пошто је Русија велики пријатељ срба испоручити че га одмах хахахахахахахахахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

27.05.2017 13:21

КАКО ЈЕ БАНКА ПРИХВАТИЛА ХИПОТЕКУ КАДА ТО НИЈЕ ЊЕГОВО ВЛАСНИСТВО ВЛАСНИЦИ САДА ТРЕБАЈУ ТУЗИТИ БАНКУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

27.05.2017 13:27

Доди мени срецо, ја имам цитав хотел да ти дам,. И све дзабе, Само да си моја.., Али морацес да путујес до мене., Мало је далеко., ја Сам у Куби,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грађанин

27.05.2017 14:56

Банкарска превара. Нотар или суд је злоупотријебио хипотеку.

ОДГОВОРИТЕ