Почело "черупање" Монака: "Десетка" за 69 милиона!

Почело је одласком креативца, који је постигао 11 голова и 12 пута асистирао ове сезоне. Ко је следећи?

Фудбал 28.05.2017 | 23:00
Почело "черупање" Монака: "Десетка" за 69 милиона!
Почело је расипање шампионске и ултра талентоване генерације фудбалера Монака предвођене тренером Леонардом Жардимом.

Из редова освајача француске Лиге 1 и полуфиналиста овогодишње Лиге шампиона, први је отишао Бернардо Силва.

Манчестер сити је платио за Монакову "десетку" или 43,5 или 60 милиона фунти. Односно, или 50 или 69 милиона евра.

Како?

Просто, званична сума коју је менаџер "грађана" Пеп Гвардиола платио "кнежевима" за 22-годишњег офанзивног везисту износи 43,5 милиона фунти, међутим велики број енглеских и француских медија објавио је да се ради о заправу трећем највећем трансферу у историји енглеског фудбала, после Пола Погбе и Кевина Де Брујнеа.

Нека будућа "Фоотбалл Леакс" истраживања показаће ко је у праву и да ли је Силва управо постао други најскупље плаћени фудбалер у историји клуба са "Етихада", али оно око чега нема дилеме је да је Сити добио фантистчног играча и да ће Гвардиола имати незадрживу навалу следеће сезоне, али и проблем да уклопи Силву у тим заједно са Серхијом Агуером или Габријелом Жезусом у шпицу, односно Леројем Санеом, Де Брујнеом, Рахимом Стерлингом и Давидом Силвом иза њих.

Оно што је од раније јасно је да ће четворица позајмљених играча којима истичу уговори, Самир Насри, Џо Харт, Елаким Мангала и Вилфред Бони напустити Сити, као и играчи под уговором којима је поручено да потраже нове ангажмане: Хесус Навас, Вили Каваљеро, Гаел Клиши и Бакари Сања.

Могуће да ће им се придружити и Јаја Туре којем такође истиче уговор, али који се после хладног старта са Гвардиолом показао као и даље веома важан играч за Сити.

Бернардо Силва ове сезоне дао је осам голова, уз 11 асистенција, на 37 утакмица у првенству Француске, а плаћен је Бенфики 15,75 милиона евра.

Силва, рођен у Лисабону, почео је да тренира у славном португалском клубу, али је стигао да одигра само један сениорски меч за Бенфику пре него што је 2014. године као позајмљен фудбалер стигао у оазу талента мега менаџера Жоржеа Мендеша.

Годину дана касније, Монако се одлучио да откупи његов уговор, а две године касније да заради на њему 53,25 милиона евра и у међувремену оствари велике успехе на домаћем и међународном плану.

Медији наводе да би заједно са Силвом у Манчестер ускоро могао да стигне и веома талентовани леви бек Монака, Бењамин Менди, за којег је заинтересовано "пола Европе".

"Друга половина Европе" увелико је у преговорима са Монаком око трансфера прве звезде тима Килијана Мбапеа, Тимуеа Бакајока, Фабиња и Жемерсона, као и Томаса Лемара, али ни клуб из Монте Карла није неспреман сачекао ово манијалкално интересовање за Жардимове звезде, па је већ довео звезду белгијског фудбала, Јурија Тилеманса из Андерлехта.

Такође, Сити је у преговорима са једним од најбољих десних бекова Премијер лиге, Кајлом Вокером из Тотенхема.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар