Ђиро: Думулан изгубио розе мајицу!

Микел Ланда победник је 19. етапе Трке кроз Италију, док је Том Думулан имао лош дан, што је искористио Наиро Кинтана да преузме розе мајицу.  Бициклиста гађао бидоном колегу током трке! Током 19. етапе Трке кроз Италију виђен је неспортски потез бициклисте Трек-Сегафреда Еугенија Алафачија.

Остали спортови 26.05.2017 | 21:30
Ђиро: Думулан изгубио розе мајицу!
На брдској етапи од Сан Кандида до Пијанкавала у дужини од 191 километар, Шпанац је коначно дошао до победе на стотом издању Ђира д'Италија.

После две друге позиције на 18. и 16. етапи, као и треће на 14., бициклиста Скај екипе успео је да дође до укупно треће победе на првом Гранд туру у сезони, а прве на овом издању.

Ланда налазио се у групном бегу, а на последњем успону етапе успео је да се одвоји из групе и да тријумфује испред Португалца Руија Коште и Француза Пјера Ролана.

Када је реч о генералном пласману, носилац розе мајице Том Думулан није успео да издржи јак темпо, па је на циљ дошао са преко минут заостатка за Кинтаном и Нибалијем.

На неких осам километара до циља возач Бахреин Мериде Франко Пелицоти изашао је на чело групе, поставио јак темпо и од тада Холанђанин није успео да се врати до главне групе.

Одличну вожњу поново је показао Тибо Пино који мало по мало смањује заостатак, док је добар био и Илнур Закарин. Њих двојица су успели да смање заостатак, међутим лидерску позицију преузео је Наиро Кинтана који има 38 секунди предности у односу на Думулана, 43 секунди испред Нибалија и 53 у односу на бициклисту Франсе д'Жуа.

У суботу на програму је претпоследња етапа Трке кроз Италију, а прилику за генерални пласман поново ће имати бициклисти који претендују на победу у укупном поретку.

Ђиро д'Италија, генерални пласман:

1. Наиро Кинтана 85:02:40
2. Том Думулан 0:00:38
3. Винченцо Нибали 0:00:43
4. Тибот Пино 0:00:53
5. Илнур Закарин 0:01:21
6. Доменико Поцовиво 0:01:30
7. Бауке Молема 0:02:48
8. Адам Јејтс 0:06:35
9. Боб Јунгелс 0:07:03
10.Стивен Краусвајк 0:07:37

Бициклиста гађао бидоном колегу током трке! Током 19. етапе Трке кроз Италију виђен је неспортски потез бициклисте Трек-Сегафреда Еугенија Алафачија.

Етапу је победио Шпанац Микел Ланда, а у последњих неколико километара десио се инцидент који на сву срећу није попримио веће размене.

У бициклизму овакве реакција заиста нису честе, јер је познато да влада велики респект између возача. Међутим, Алафачи је реаговао брзоплето и гађао бидоном бициклисту Мувистара Рорија Сатерленда.

Наиме, возачи Трек-Сегафреда пробијали су се по левој страни формирајући такозвани ’воз’. Ипак, да ли намерно или случајно, Сатерленд је ушао у ту линију, позицинирајући се испред Алафачија којег је то веома изнервирало, након чега је узео бидон и погодио га ледја.

Како је то све изгледало и реакцију Аустралијанца погледајте у видеу испод.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар