Леброн: Једино нисам ћелав као Џордан!

Леброн Џејмс претекао је претходне ноћи Мајкла Џордана по броју поена у мечевима плеј-офа, а посебно занимљиво било је на конфренцији за штампу.

Кошарка 26.05.2017 | 19:15
Леброн: Једино нисам ћелав као Џордан!
"Радио сам готово исте ствари као Џордан када сам био клинац. Шутирао сам из фејдавеја и пре него што је требало, носио сам стезник на нози, који сам савијао да би се видео црвени део... Носио сам црно-црвене патике са белим чарапама, уз кратки шорц како би ми се, попут њега, видео стезник... Једино нисам оћелавио, али сам близу", рекао је Џејмс после меча.

'Краљ' је сада први по броју поена у доигравањима са 5.995, Џордан има 5.989, а следе Карим Абдул-Џабар са 5.762 поена, па Коби Брајант са 5.640, док првих пет комплетира Шекил О'Нил са 5.250.

"Рекао сам вам више пута, сваки пут када ме повезујете са било ким од великана, а поготово са највећим, то је част за мене. То је мој омаж игри", додао је Брон.

Кливленд Кавалирси пласирали су се у своје треће узастопно финале, где ће по такође трећи пут играти са Голден Стејт Вориорсима, пошто су у петом мечу финала Истока лако поразили Бостон Селтиксе у Масачусетсу.

"Носио сам број на дресу због Мајкла, мислим да сам се заљубиоу кошарку због Мајкла, само због онога што је он урадио. Када гледаш Мајкла Џордана то је скоро као да гледаш бога. Због тога нисам ни помислио да бих могао да будем као Мајкл", рекао је Џејмс

Леброн ће играти, као и Џејмс Џоунс, своје седмо узастопно финале, а укупно осмо у каријери, односно бориће се за четврти прстен и четврту МВП награду.

Шампион је до финала стигао са скором 12-1 у плеј-офу, док је Голден Стејт био непоражен протутњао кроз Запад.

Финале НБА лиге почиње у ноћи између 1. и 2. јуна у три часа ујутру.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар