Семберац разочаран што не иде на ЕП!

"Репрезентацији желим све најбоље и бићу им највећа подршка", рекао је фудбалер Црвене звезде, којег неће бити у Пољској од 16. до 30. јуна.

Фудбал 25.05.2017 | 14:15
Семберац разочаран што не иде на ЕП!
Млада репрезентација Србије изгубила је само једном у пет наврата када је дрес носио Звездин универзалац, Михаило Ристић, током квалификација за предстојеће Европско првенство у Пољској (16. - 30. јун).

И тај пораз, 1:0 у Норвешкој, није имао последице по "орлиће" утолико што је победом у првој утакмици од 2:0 обезбеђен пласман на завршни турнир, на којем ће се момци селектора Ненада Лалатовића састати са Португалијом (17. јун), Македонијом (20. јун) и Шпанијом (23. јун) у првој фази такмичења.

Ипак, у Бидгошчу и Гдињи неће бити левоногог везисте црвено-белих, којег су ове сезоне тренери Миодраг Божовић и Бошко Ђуровски користили и на позицији левог бека, и у везном реду, а он одговорио са четири гола и четири асистенције у 26 наступа.

Лалатовић је, тражећи - како је рекао - креативније играче у везном реду, као и фудбалере који нису пропуштали утакмице због повреда, одлучио да на ЕУРО не поведе момка који се у сениорски фудбал пробио управо под његовим вођством у Црвеној звезди.

Ова одлука зачудила је многе, највише самог Ристића, који се са Црвеном звездом ове недеље на тренинзима затвореним за јавност припрема за кулминацију сезоне 2016/17 - финале Купа са Партизаном наредне суботе у Хумској.

"Разочаран сам. Очекивао сам да ћу бити део екипе, спремао сам се за Европско првенство и веровао да сам заслужио позив у Пољску. Био сам на свим окупљањима, стандардан сам члан екипе, спреман сам, здрав... Баш сам непријатно изненађен", рекао је Ристић београдским медијима не желећи да улази у остале Лалатовићеве одлуке.

"Селектор је Лала, њега веома поштујем, лепо смо сарађивали у Звезди. Поштујем његов избор и то што мисли да не заслужујем да играм на ЕП, али сам разочаран. Репрезентацији желим све најбоље и бићу им највећа подршка".

Ристић (21) је због повреде пропустио неколико утакмица у фебруару и марту, а од тада није играо само у, испоставиће се, пресудној утакмици по црвено-беле ове сезоне - 6. маја на "крову", где је Вождовац победио браниоца титуле и "промовисао" Партизан у новог лидера првенства, што је касније резултирало селидбом шампионског пехара из Љутице Богдана у Хумску.

"Ни Лала, ни било ко из ФСС није ме позвао да разговара са мном пре састављања списка. Нажалост, из новина сам сазнао да нећу ићи у Пољску", рекао је Ристић, који је већ једном био "врућа" тема када је састављање списка за велика такмичења у питању.

Пре две године, када је селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић формирао списак путника на ФИФА светско првенство на Новом Зеланду, Ристић није добио подршку Црвене звезде да отпутује на Мундијалито.

Савезу је образложено да талентовани фудбалер, који је играо сјајно тог пролећа код Лалатовића, мора да обави операцију крајника. Тада је незванично речено да проблем са крајницима код Ристића утиче и на честе повреде мишића ложе и да је за његову каријеру важно да то реши што је пре могуће.

Завршено је чувеним тријуфом златних "орлића", а Ристићу је дуго потом требало да превазиђе кризу и врати се у први тим. Тог лета изгубио је статус стартера, а на такмичарске минуте чекао је све до одласка Луиса Ибањеза из клуба, када га је бивши тренер Божовић прекомандовао на позицију левог бека, јер су се остали играчи већ били усталили у везном реду.

О томе да ли је изостављање са списка путника за Пољску на неки начин "казна" за Ристићев отказ пред Нови Зеланд, рекао је...

"До мене нису стигла та говоркања, а и да јесу - не бих то коментарисао. Нисам у сукобу ни са ким из ФСС. Понављам, спремао сам се за ЕП, желео сам да будем тамо, очекивао сам то…"

Лалатовић ће у Пољску повести двојицу фудбалера Црвене звезде, голмана Филипа Манојловића и везисту Срђана Плавшића.

Момак из Бијељине има уговор са Црвеном звездом до 2020. године, али се дуго већ говори о његовом одласку наредног лета. Конкретно, поједини шпански листови објавили су да је он, практично, већ играч Еспањола, што је касније демантовано. "Што се мене тиче, надам се да финале Купа неће бити моја последња утакмица за Црвену звезду. Волео бих да останем, али не знам шта ће се дешавати током лета", рекао је Ристић.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар