Дејан Радоњић на листи жеља богатог руског клуба!

Клуб који је у сезони 2016/17 имао буџет од 14,3 милиона евра забележио је лоше резултате и у Евролиги, и у ВТБ лиги, па жели јако тренерско име за следећу сезону. Радоњићу на лето истиче уговор са Црвеном звездом.

Кошарка 26.05.2017 | 19:30
Дејан Радоњић на листи жеља богатог руског клуба!
Сезона 2016/17, у којој је клуб неуспешно учествовао у Евролиги, завршена је у истом маниру за кошаркаше Уникса из Казања - освајањем петог места у ВТБ лиги и испадањем веч у четвртфиналу плеј-офа од Локомотиве Кубањ (3:1).

У тренутку када је познато да ће се за финале лиге у којој учествују клубови из Русије, ВЕФ Рига (Летонија), Астана (Казахстан), Калев (Естонија) и Минск (Белорусија) борити строго руски представници (ЦСКА - Локомотива, Зенит - Химки), јасно је и да Уникс неће учествовати у Евролиги наредне сезоне.

И не само то, Уникс сходно пласману "виси" и за Еврокуп…

Упркос томе што су угрозили пласман и у друго по квалитету такмичење у Европи, у Казању намеравају да се експресно врате у европску елиту и, утолико, пројекат желе да започну ангажовањем "великог тренерског имена", пише руски "Еурохоопс".

Уникс је за сезону 2016/17 имао буџет од 14,3 милиона евра према званичним подацима транспарентне ВТБ лиге, док је председник Црвене звезде Небојша Човић више пута понављао да буџет шампиона Србије креће износи око пет милиона евра по сезони.

На листи жеља, поред Аинарса Багацкиса, који је ове сезоне радио као помоћник Дејвида Блата у Дарушафаки, па прихватио понуду да покуша самостално да подигне Макаби из Тел Авива што се завршило отказом прошле недеље, као и Андрее Тринкјерија из Бамберга, налази се и тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Јоргос Барцокас, одлазећи тренер Барселоне, такође се налази на кратком али "јаком" списку за који је "Еурохоопс" сазнао.

Овај портал констатује да су, осим Багацкиса, остала тројица тренера у овом тренутку тешко достижна за Уникс, у којем је новац ретко када био проблем, али у којем су резутлати ретко када били у складу са уложеним.

Радоњић је 2015. године продужио сарадњу са Црвеном звездом на још две сезоне и, попут Тринкјерија, на лето ће бити слободан тренер, док Барцокас на папиру има уговор са Барселоном за сезону 2017/18, али је увелико најављено да се неће задржати у Каталонији после последње утакмице у текућој сезони.

Радоњић је већ неко време "редован" кандидат за клупе европских клубова, прошлог лета имао је понуду шпанске Басконије, али се одлучио да остане у Црвеној звезди и започне четврту комплетну, а укупно пету сезону на Малом Калемегдану рачунајући од тренутка када је у априлу 2013. на клупи црвено-белих заменио Владу Вукоичића.

У међувремену, црногорски стручњак освојио је три титуле у АБА лиги, два шампионата Србије, три Купа Радивоја Кораћа, док је у Евролиги остварио 42 победе и 49 пораза, уз изборен пласман у Топ 8 фазу у сезони 2015/16.

Радоњић, АБА тренер године 2015. и више пута евролигашки тренер месеца, кандидат је за престижну "Гомељски" награду која се додељује најбољем тренеру Евролиге у текућој сезони. Црвена звезда је ове године под Радоњићевим вођством остварила 16 победа и 14 пораза у Евролиги, али није успела да избори пласман у четвртфинале.

Са екипом Будућности, у којој је 2006. почео тренерску каријеру, бивши кошаркаш Ловћена, Будућности, Профиколора, ФМП Железника и Војводине освојио је шест шампионских титула у Црној Гори и исто толико купова.

Навијачи Црвене звезде надају се да ће клуб бити у прилици да траженог тренера задржи бар још годину дана, утолико што ће Фајнал фор Евролиге на пролеће 2017. бити одржан у Београду и што влада уверење да је са Радоњићем на клупи сан о пласману међу четири најбоља тима - остварљив!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар