Раднику пети трофеј у Купу РС!

Фудбалери бијељинског Радника освајачи су Купа Републике Српске за сезону 2016/17, након што су у двомечу били бољи од требињеског Леотара (2:0, 2:1).  Младен Жижовић прије 15 дана преузео је функцију шефа стручног штаба бијељинског Радника, а већ данас освојио је први трофеј у тренерској каријери - Куп Републике Српске.

Фудбал 24.05.2017 | 20:45
Раднику пети трофеј у Купу РС!
Радник из Бијељине четврти пут у посљедњих пет година освојио је Куп Републике Српске.

Бијељинци су у двомечу били бољи од требињског Леотара укупним резултатом 4:1.

Први меч у Бијељини окончан је побједом домаћина 2:0, док су Бијељинци били бољи и у данашњем реваншу на "Полицама", гдје су славили резултатом 2:1, иако су након првих 45 минута имали гол заостатка.

Леотар је доминирао у првом полувремену и предност Бијељинаца из првог меча преполовио већ у трећем минуту сусрета, када је након одличне акције домаћих мрежу Младена Лучића затресао Драган Ристић.

Ипак, фудбалери Радника, који наступају у два ранга вишем такмичењу, преузели су теренску иницијативу у наставку меча, те стигли до преокрета.

Млади фудбалер Радника Јован Мотика повриједио се у 43. минуту, те је своје мјесто уступиоДемиру Пеци. Фудбалер који је ове године због повреде пропустио бројне утакмице у 55. минуту донио је гостима изједначење.

Коначних 1:2 поставио је још један "резервиста" у редовима Радника. Александар Китановићдобио је шансу у наставку меча и искористио је четири минута прије истека 90. минута.

Радник се по броју трофеја у Купу Републике Српске тако изједначио са Борцем. Бијељинци и Бањалучани сада имају по пет пехара и најтрофејније су екипе у најстаријем и најмасовнијем такмичењу Српске.

С друге стране, Требињци су остали на два освојена трофеја.

Марко Обрадовић, који је постигао оба поготка у првом мечу, проглашен је за најбољег играча финала Купа РС. Поклон бон од 300 КМ нападачу Радника уручио је предсједник ФС РС Миле Ковачевић.

Први човјек куће фудбала у РС уручио је и пехар капитену Бијељинаца Станку Остојићу.

ЛЕОТАР - РАДНИК 1:2 (1:0)
/Ристић 3 - Пецо 55, Китановић 86/

ЛЕОТАР: Перишић, Јањић, Андрић, Вучић, Шешељ (87. Медан), Зечевић, Перовић, Цимирот, Рамић, Мићуновић, Ристић (66. Спаић). Тренер: Рајко Мичета.

РАДНИК: Лучић, Бајић, Арнаутовић, Беширевић, Васић, Крсмановић (49. Зељковић), Обрадовић, Остојић, Косорић, Мотика (43. Пецо), Окић (79. Китановић). Тренер: Младен Жижовић.

Младен Жижовић прије 15 дана преузео је функцију шефа стручног штаба бијељинског Радника, а већ данас освојио је први трофеј у тренерској каријери - Куп Републике Српске.

Радник је побједом у Требињу 2:1 потврдио тријумф из првог меча у Бијељини и укупним резултатом 4:1 стигао до петог трофеја у Купу Републике Српске.

Бијељинци су против расположеног ривала у оба меча показали да су квалитетнији тим, те сасвим заслужено стигли до пехара, којим су се по броју трофеја изједначили са бањалучким Борцем.

Остаће записано да је на "Полицама" Младен Жижовић стигао до првог трофеја у тренерској каријери, и то свега 15 дана након што је на клупи Бијељинацазамијенио Небојшу Милошевића.

"Савладали смо екипу Леотара која је у првом полувремену одиграла фантастично. Задавали су нам много проблема док су имали снаге, али смо у наставку 'додали гас' и показали да смо искуснији и бољи у овом моменту", рекао је након меча Жижовић.

Млади стручњак пожелио је првом шампиону БиХ да се ускоро влади на стазе славе.

"Желим Леотару, клубу богате историје и традиције, да се што прије врати на мјесто које му припада, а то је, ако не Премијер лига БиХ, онда бар Прва лига Републике Српске. У догледно вријеме надам се да ће се у Требињу поново играти премијерлигашке утакмице", додао је тренер Сембераца.

Леотар данас тавори у друголигашком друштву Српске, а Рајко Мичета и његови сарадници, те фудбалери из Требиња чине све како би се Жижовићеве жеље оствариле.

"Честитам колеги Жижовићу на освојеном Купу РС. Драго ми је што је успио да оствари овакав успјех на почетку тренерске каријере. Сигурно да представља велики тренерски потенцијал Републике Српске", поручио је тренер Требињаца.

Он је истакао задовољство што је публика у Бијељини и Требињу видјела двије добре, борбене утакмице, у којима су Бијељинци ипак показали више.

"Обје екипе одбраниле су институцију купа, достојно се представиле добром игром, али на терену се видјело зашто је Радник у Премијер лиги БиХ, а Леотар у Другој лиги РС. Самим пласманом у финале ми смо исписали историју. Вољни моменат код мојих играча био је на високом нивоу, а борили смо се док су имали снаге и свјежине", додао је Мичета.

Дакле, Радник је у Требињу списак трофеја увећао за још један, док Леотар остаје на два освојена трофеја у најмасовнијем такмичењу РС.

ОСВАЈАЧИ КУПА РС:
1993/94. Козара (Градишка)
1994/95. Борац (Бањалука)
1995/96. Борац (Бањалука)
1996/97. Слога (Трн)
1997/98. Рудар (Угљевик)
1998/99. Рудар (Угљевик)
1999/00. Козара (Градишка)
2000/01. Козара (Градишка)
2001/02. Леотар (Требиње)
2002/03. Јединство (Брчко)
2003/04. Леотар (Требиње)
2004/05. Јединство (Брчко)
2005/06. Славија (Источно Сарајево)
2006/07. Модрича Максима (Модрича)
2007/08. Славија (Источно Сарајево)
2008/09. Борац (Бањалука)
2009/10. Радник (Бијељина)
2010/11. Борац (Бањалука)
2011/12. Борац (Бањалука)
2012/13. Радник (Бијељина)
2013/14. Радник (Бијељина)
2014/15. Рудар Приједор
2015/16. Радник (Бијељина)
2016/17. Радник (Бијељина)

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар