Шеста титула заредом за МЗТ!

Кошаркаши МЗТ Скопља постали су шампиони Македоније шесту сезону у низу.  Србин тројком запалио Скопље: Дреновац за титулу! Српски интернационалац убацио 23 поена у мајсторици (86:82), од којих је кључна била тројка на нешто више од једног минута до краја утакмице.

Кошарка 25.05.2017 | 09:15
Шеста титула заредом за МЗТ!
МЗТ је у финалној серији био бољи од ривала из АБА лиге Карпош Сокола са 3-2 у серији.

Одлучујући победу МЗТ је остварио са 86:82, предвођен Шарлоном Клуфом са 29 и Ђорђем Дреновцем са 23 поена.

С друге стране, Карпош су предводили Кендрик Пери и Драган Лабовић са по 17 поена.

МЗТ ће и следеће сезоне играти у регионалној АБА лиги, док је Карпош остао без места због смањења броја учесника са 14 на 12.

МЗТ је одбранио шампионску титулу у Македонији, а један од најзаслужнијих за освајање најважнијег трофеја у тамошњој кошарци био је српски интернационалац Ђорђе Дреновац. МЗТ је у петој утакмици био бољи од Карпош Соколија (86:82), а некадашњи капитен младе и универзитетске репрезентације Србије убацио је 23 поена.

Ипак, кључна је била тројка на нешто више од једног минута до краја утакмице, после сјајног ролинга за 83:80, што је практично и сломило отпор противника. Више поена одДреновца у домаћем тиму дао је само Шерлон Клоф. Данило Мијатовић је убацио девет, док се Стефан Синовец није уписао у стрелце.

Са друге стране Драган Лабовић је убацио 17 поена и забележио четири скока, а исти број поена имао је и Кендрик Пени. Драган Зековић је постигао седам.

МЗТ-у је ово била седма шампионска титула у историји.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар