Важно је да се малишани радују ситницама

Родитељска дужност је да децу науче да се захвале ономе ко им их је поклонио и да цене поклоне, без обзира на вредност.

Здравље 24.05.2017 | 14:33
Важно је да се малишани радују ситницама
У МОРУ играчака које данашња деца имају, тешко је видети малишана који се искрено обрадује поклону. Уколико се то и деси, брзо га прође одушевљење, јер клинци данас имају толико стварчица да у њима не знају да уживају. И притом су хронично незадовољни, јер би стално нешто ново и веће, а да не знају тачно ни шта. Али да ли ће се тај однос према луткама и аутићима променити, зависи од родитеља.

 Дечји психолози кажу да је родитељска дужност да своју децу науче да се радују рођенданским и свим другим даровима, да се захвале ономе ко им их је поклонио и да цене поклоне, без обзира на вредност.

- Од тога зависи њихов каснији однос према стварима и људима, јер се од најранијих дана уче захвалност и поштовање. Када малишани умеју да се насмеју ситници коју су добили и са којом ће знати да се играју, умеће да се обрадују свакој ствари у животу. Тужно је видети дете које показује незаинтересованост за аутомобил који му је неко поклонио од срца, јер је очекивао већи и скупљи. На исти начин ће бити несрећан у животу, када не буде могао да вози неки опасан ауто - објашњава психолог Кејти Фокс.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар