Хумска пита: Могу ли да дођу Палочевић и Рукавина?!

Мараш није разматран! И – какве су шансе за Владимира Стојковића?

Фудбал 25.05.2017 | 23:30
Хумска пита: Могу ли да дођу Палочевић и Рукавина?!
Освојио је титулу, мирно улази у финале купа (субота, 18.00, против Црвене звезде) и гледа ка Лиги шампиона. Да би тамо стигао или био макар конкурентан у квалификацијама, мораће Партизан добро да се појача. Јуче смо писали о намери црно-белих да врате нападача Петра Шкулетића и штопера Марка Јовановића, али то није све. Поготово не кад је реч о повратницима.

Клуб из Хумске 1 држи у фокусу и – Антонија Рукавину.

Репрезентативац Србије, који је пре осам и по година напустио Топчидерско брдо, један је од фудбалера на списку жеља спортског сектора. Питање да ли и остварива, јер је Рукавинапрошлог лета продужио уговор са Виљареалом, обавезао се да остане на „Мадригалу“ до јуна 2018, има плату далеко изнад могућности Парног ваљка, али нема минуте на терену.

Ове сезоне скупио је тек четири утакмице у првенству и можда је то адут Партизана, који је свог некадашњег капитена покушати да намами и изазовима у квалификацијама за Лигу шампиона. Без обзира на одговор Антонија Рукавине (33) јасно је да је црно-белима потребан још један десни бек, јер Мирослав Вулићевић улази у завршних шестмесеци уговора и једини је играч на тој позицији, па је тренер Марко Николић био принуђен да импровизује кад би заменик капитена био повређен или суспендован.

Мисија „Антонио Рукавина“ и није тако немогућа, али је питање да ли црно-бели могу да реализују још један велики план. Реч је о Александру Палочевићу, креатору игре Војводине, једним од решења за које се верује да би оплеменио игру Партизана у случају извесног одласка Леонарда да Силве Созе. Палочевић је и зимус био „мета“, наводно су црно-бели имали договор са играчем, не и са Новосађанима, који траже 500.000 евра на име обештећења и то је, јасно је, главна препрека трансферу.

Палочевић је права „десетка“, може да игра и по крилу, јесенас је био најбољи играч Војводине, у финишу сезоне је мало попустио, завршних пет утакмица није га било због повреде, али на свом конту има десет голова и шест асистенција, допада се спортском сектору... Сад је само дилема како наћи заједнички језик са Лалама. Поготово што 23-годишњи везиста има позиве и из иностранства.

Што се тиче фудбалера из Суперлиге, многи навијачи Партиана су се последњих седмица питали може ли Никола Мараш да се појави у Хумској 1. Сазнајемо пак да капитен Рада није разматран као потенцијално решење у одбрани. А и да јесте, готово извесно би црно-бели наишли на рампу, јер је познат став Грађевинара да не продају играче вечитим ривалима.

Кад је реч о прелазном року и о повратницима с почетка текста, стидљиво се помиње да би Владимир Стојковић, можда, могао да се врати у Партизан. Због компликованих власничких подноса у Нотингем Форесту, српски репрезентативни голман је изгубио статус првотимца, уговор са некадашњим шампином Европе има до 2018, али не брани. У Хумској би имао зацементирано место, међутим... Да ли Партизан може да га приушти?

Наравно, неће сви „повратници“ о којима црно-бели размишљају истовремено да се врате, али да се размишља у том правцу – то је сигурно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар