Киша изазвала поплаве у Србији

Јако невреме праћено кишом је око 16 часова погодило Крупањ и изазвало поплаве. Поплављено је 12 кућа, а великом броју домаћинстава прети опасност од плављења. Корита река су пуна воде.

Србија 23.05.2017 | 21:37
Киша изазвала поплаве у Србији
Све речице у граду су се или излиле или им прети изливање. Под водом су стотине хектара ораница у сливу реке Ликодре.

Најкритичније је у селу Кржава, засеоку Троска и у делу Крупња у насељу Бањевац. У Тросци су полављене две куће, а у Бањевцу 10 кућа.

Мештани четири села су без струје.

Штаб за ванредне ситуације је на терену и ангажована је сва расположива механизација јавних и приватних предузећа, рекао је за РТС Милорад Симић, начелник општинске управе. Истиче да је од 16 до 17 часова пало 70 литара кише по метру квадратном.

Из ЈП "Путеви Србије" саопштавају да су због велике количине падавина, у широј околини Крупња, набујали потоци и речице нанели веће количине одрона и блата на државним путевима ИИ-А реда број 139 Коренита–Крупањ и ИИ А реда број 137 Завлака–Крупањ, због чега се на појединим местима наизменично пропушта саобраћај.

У Крупњу су поплаве 2014. однеле два живота. Тада су прорадила бројна клизишта, а блокирани су и локални путеви. Уништене су 52 куће, док их је око 300 оштећено, уништена су и 22 моста, а потпуно је уништена канализациона и водоводна мрежа.

Мештани су неколико дана били блокирани, без струје и телефона.

Општину Крупањ, која према попису из 2011. има 4.429 становника, у априлу ове године је погодило ново невреме, град и снег су уништили воћњаке. Оштећено је око 500 хектара малињака.

(РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дзоо

24.05.2017 04:07

Зар то Вуцко није санирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није питала

24.05.2017 09:45

А није питала Ацу.Ил оног директора гробља.Сто је цесто на граници суза.У нас Срба ни киса висе не слуса.Ал сад це то Бата Гасиц да поапси.Све и једну кап. Темељито. Као цовек од мог поверења.Ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ