Сукоб интереса је велики проблем

,,Спречавање сукоба интереса у БиХ - Унапређење законског и институционалног оквира'', тема је конференције одржане у организацији Парламентарне Комисије за људска права у сарадњи са Савјетом Европе, Канцеларијом Европске уније у БиХ и ОЕБС-ом.

Босна и Херцеговина 23.05.2017 | 22:00
Сукоб интереса је велики проблем
Сви учесници Конференције сагласни су да се по питању утврђивања сукоба интреса у институцијама БиХ мора нешто мијењати.

Босни и Херцевини потребне су хитне измјене Закона о спречавању сукоба интереса или нови Закон који третира ту област. Спречавање сукоба интереса у институцијама БиХ тема је којој се мора посветити знатно више пажње.

Тренутно се утврђивањем сукоба интереса у Институцијама БиХ бави парламрентарна Комсија која ради на основу материјала достављеног од странке Канцеларије за утврђивање сукоба интереса. Та Канцеларија ради при Агенцији за превенцију корупције.

Колико је овакав систем ефикасан показује податак да је за четири године Комисија одржала 12 сједница на којима је усвојено девет одлука о покретању поступка и четири одлуке о санкцијама због сукоба интреса.

Да нешто не штима упозоравају и у невладином сектору. Предлажу да се утрђивањем сукоба интереса бави независно тијело, а не као што је сада случај парламентарна комисија.

Ако се којим случајем и измјени или донесе нови Закон о утврђивању сукоба интерса у институцијама БиХ остаје питање сукоба интереса на нивоу ентитета.

(БН телевизија)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

КОДУС

23.05.2017 20:09

А, ста код нас није проблем? И гдје не треба да буде проблем, ми га направимо. У односу на пропаст скоро свих друствених сфера, сукоб интереса је минијатура. Велики смо мајстори самоунистења, врхунски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Култура

23.05.2017 20:39

Немамо ми културе за сукоб интереса.Мој брате Баккан је то.Земља теска и љепљива.Средњи вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

23.05.2017 20:54

СВЕ ЈЕ ДОНЕШЕНО У КОРИСТ ОНИХ ШТО СЕ БИРАЈУ ТАКО ДА ОНИ СЕБИ НАМЈЕСТЕ А ВИ ИХ БИРАЈТЕ.НИСУ ОНИ ТОЛИКО НАЈИВНИ ЗБОГ ТОГА ЈЕ БОРБА У ПОЛИТИЦИ ЗА ВЛАСТ ОГРОМНА ГЛАСАЈТЕ ЉУДИ БИЋЕ ВАМ БОЉЕ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурд

24.05.2017 05:49

Сами себи пишу Законе...

ОДГОВОРИТЕ