Црвено-бијели дан у Грачаници!

Фудбалери Црвене звезде победили су Грачаницу са 4:0 у пријатељској хуманитарној утакмици на Косову и Метохији.

Фудбал 23.05.2017 | 19:15
Црвено-бијели дан у Грачаници!
Меч је одигран на терену Спортског центра Драган Џајић у Грачаници пред око 2.000 људи.

Голове за Црвену звезду су постигли Дејан Јовељић у 7. и Андрија Луковић у 36. минуту.

Сав приход од утакмице иде за опремање породилишта у Грачаници, а цена улазнице била је 200 динара.

Црвена звезда није наступала у најјачем саставу, од првотимаца је ту био само Абрахам Фримпонг, али су прилику да се покажу добили млађи играчи.

Звезда је од старта меча успоставила теренску иницијативу, коју је врло брзо претворила у гол. Већ у седмом минуту меча погодио је Дејан Јовељић на асистенцију капитена Звезде Андрије Луковића.

Луковић је углавном повлачио нападе по средини, а лопте је прослеђивао Цветковићу на левој страни па је Звезда претила центаршутевима.

У 18. минуту је после једног продора са бока Звезда је погодила пречку. Грачаница се потпуно повлачи И препушта контролу лопте противнику. На голу домаћина је Андрија Јовановић бранио изутетно добро, а скинуо је и неколико зицера.

Звезда је други гол дала из слободног ударца у 36. минуту. Поред лопте су били Платиша, Цветковић И Луковић, лопту је шутнуо Луковић И Јовановић је по други пут матиран, а Луковић је после асистенције постигао и погодак.

Слободном ударцу је претходио и ударац повратника у тим Ауча, који се умало није нашао на терену због проблема на административном прелазу са АП КиМ.

Фудбалери Грачанице су имали неколико полуприлика из контри И прекида, али су били безопасни по гол Звезде. Београђани трећи гол постижу на почетку другог полувремена у 51. минуту, стрелац је био Платиша који је потом изашао из игре.

Петнаест минута касније погодио је И Романић који је у међувремену ушао у игру.

Боља физичка припремљеност играча Звезде видела се приликом контри црвено-белих. Романић је постигао гол управо после контре када је лопта са леве пребачена на десну страну на којој се налазио и остао сам испред голмана Грачанице.

Од тог тренутка фудбалери домаће екипе су успели да створе још неколико полуприлика и успео да дође до пенала у 83. минуту. Немања Данић је шутирао у доњи леви угао.

Голман је то прочитао и домаћа екипа није успела да дође до утешног гола.

Резултат је до краја остао непромењен, а навијачи су одмах по последњем судијском звиждуку утрчали на терен и оставили играче гостију само у доњем вешу и копачкама.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар