Икер Касиљас пред трансфером каријере - Ливерпул!

Из Мадрида стижу вести о предуговору!

Фудбал 25.05.2017 | 10:00
Икер Касиљас пред трансфером каријере - Ливерпул!
Рођен да иде руку под руку са великанима - Икер Касиљас! Сада је време да тачку на велику каријеру стави носећи дрес још једног гиганта европског фудбала - Ливерпула!

Из Шпаније стићу бомбастичне вести да је Касиљас близу преласка у Ливерпул и да чак има предуговор са великаном са Енфилда. Шпанском голману на крају сезоне истиче двогодишњи уговор са Портом и већ је одлучио да неће прихватити продужетак сарадње. Можда баш због тога што је добио позив Ливерпула.

Иако је прошлог викенда напунио 36 година, Касиљас је и даље у доброј форми. Током актуелне сезоне је био феноменалан на голу Порта. Змајеви су изгубили шампионску трку са Бенфиком, али је Касиљас најмањи кивац за то. Био је можда и понајбољи играч Порта током сезоне у Примнеири и на 43 меча примио само 23 гола.

Мадридски Ас тврди да је Касиљас добио позив Ливерпула и да две стране имају постигнут споразум. Неколико је ствари које маме легендарног голмана да појача Ливерпул. Први је жеља да се окуша у Премијер лиги. Други је величина клуба. А трећи је шанса да опет брани у Лиги шампиона где је апсолутни рекордер по броју наступа са 175 утакмица у елитном такмичењу. Једном више од Паола Малдинија и две више од Ћавија. Тако би у великом стилу ставио тачку на велику каријеру…

Ливерпул се до сада није помињао као заинтересовани клуб за Касиљаса, али мадридској штампи треба веровати јер се позива на изворе блиске играчу. Касиљас има и понуде из Турске, Кине и Катара, али је ова Ливерпулова најпримамљивија јер му даје шансе да брани на врхунском нивоу.

Ово значи и да ће један голман напустити Редсе на крају сезоне, а остаје да видимо ко ће то бити: Симон Мињоле или Лорис Каријус? Белгијанац је већ дуго на мети критика, док је Немац разочарао од летошњег доласка и врло брзо је прокоцкао шансу не Енфилду. Клоптражи искусног голмана због борбе на више фронтова, а од Касиљаса је мало бољих решења у овом тренутку… Плус, не кошта много.

Ливерпул је спреман за велико појачање… После Реала и Порта, Касиљас је спреман за дрес још једног великог клуба.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар