Мбапе: Нигдје на силу!

Француски супеталенат налази се пред важном одлуком, али оставља утисак младог човека који чврсто стоји на земљи.

Фудбал 25.05.2017 | 09:00
Мбапе: Нигдје на силу!
Са шест голова на девет утакмица Лиге шампиона, а онда и титулом првака Француске са Монаком, уз индивидуално признање намењено најбољем младом фудбалеру домаћег првенства, Килијан Мбапе се са само 18 година наметнуо као "следећа велика ствар" европског фудбала.

Западни медији већ недељама лицитирају именом његовог новог клуба (Реал Мадрид, Манчестер јунајтед, Арсенал...), али млади нападач истиче да неће поновити грешку неких других талената.

Трансфер Ромелуа Лукакуа из Андерлехта у Челси је један од таквих примера, а ни Антони Марсијал (Монако - Манчестер јунајтед) није далеко.

"Нови клуб ћу изабрати размишљајући искључиво о својој спортској каријери, која је на првом и најважнијем месту. У овим годинама морам редовно да играм и то ће бити мој основни услов. Ове сезоне сам открио себе, сада следи најважнији корак - потврда вредности", рекао је Мбапе за ТВ канал "Беин спортс".

Он је додао да ће одлуку донети потпуно сам.

"Нико ме неће натерати да одем тамо где не желим".

Стрелац 26 голова у свим такмичењима за Монако, у марту је добио и први позив у сениорску репрезентацију Француске.

"У фудбалу је све могуће од тренутка када поверујеш у своје квалитете. Увек сам веровао у себе. Нисам веровао да ће се све ово десити тако брзо, али знао сам да то јако желим", изјавио је Килијан Мбапе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар