Страх постоји, али финале Лиге Европе је безбједно!

УЕФА је саопштила је да није добила посебне обавештајне податке који би могли да укажу на терористички напад на утакмици финала Лиге Европа у Стокхолму.

Фудбал 24.05.2017 | 07:30
Страх постоји, али финале Лиге Европе је безбједно!
Европска фудбалска уније је изразила саучешће породицама погинулих у експлозији по завршетку концерта америчке певачице Аријане Гранде у Манчестеру у којем су погинуле су 22 особе, а повређено 59.

"Тренутно немамо посебне обавештајне податке који би могли да укажу на могући терористички напад на утакмици финала Лиге Европа. УЕФА месецима тесно сарађује са властима и Фудбалским савезом Шведске, а од самог почетка пројекта у обзир смо узели и ризик од терористичког напада", наводи се у саопштењу УЕФА.

Финална утакмица Лиге Европа између Манчестер јунајтеда и Ајакса на програму је у среду од 20.45 у Стокхолму.

"Додатне безбедносне мере уведене су у Шведској и после напада у Стокхолму у априлу. Због великих безбедносних мера, УЕФА позива навијаче да што раније дођу на стадион пошто ће на улазима бити детаљних прегледа, који би могли да успоре улазак навијача", пише у саопштењу.

Председник УЕФА Александар Чеферин изразио је саучешће породицама погинулих.

"Тужан сам због ужасног терористичког напада у Манчестеру. Шокиран сам што је много невиних људи изгубило животе", навео је Чеферин.

У Стокхолму је прошлог месеца погинуло петоро људи, када је камион улетео у масу у препуној пешачкој зони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар