Албанци о Звезди: Провокација ''злогласног клуба''!

Властима и медијима на Косову и Метохији тешко је пало гостовање фудбалера Црвене звезде у Грачаници.  Драма на граници: Играч Звезде непожељан на Косову! Фудбалер Црвене звезде Калид Аучо имао је проблем приликом путовања екипе за Грачаницу из потпуно бизарног разлога.

Фудбал 23.05.2017 | 17:00
Албанци о Звезди: Провокација ''злогласног клуба''!
Они су на све начин покушавали да закомпликују одигравање пријатељске утакмице, која има хуманитарни карактер, доводећи чак у сумњу да ће приход од меча завршити у породилишту.

На путу до Грачанице проблем је прво имао Калид Аучо, фудбалер Звезде из Уганде, који није могао на територују Косова и Метохије јер га његова земља није признала као независно Косово.

У исто време “Коха” је објавила текст у којем дрско Црвену звезду назива “злогласним клубом” јер је на званичном сајту објавио информацију да екипа гостује на Косову и Метохији, а не на Косову како “Коха” сматра да треба да пише.

"Коха" затим дели лекције шта и на који начин клуб треба да пише на својој интернет страници.

“Злогласни клуб је на свом сајту написао да игра на Косову и Метохији. То је провокација. То је неприхватљиво јер они добро знају да је Косово међународно призната држава. На сајту злогласног клуба пише да већ трећу годину заредом долази на Косово и Метохију. И то да би наводно играли хуманитарну утакмицу. Али, они немају никакав документ да је Фудбалски савез Косова стварно дозволио да се одигра та утакмица”, пише “Коха”.

Косовари сматрају да је став Црвене звезде о имену територије на којој гостују “срамота за спортски клуб”.

“Они кажу да су велики спортски клуб и да се не баве политиком, али пишу да играју на Косову и Метохији. То је одвратна провокација. Зато очекујемо да ФС Косова реагује”, пише између осталог “Коха”.

Драма на граници: Играч Звезде непожељан на Косову! Фудбалер Црвене звезде Калид Аучо имао је проблем приликом путовања екипе за Грачаницу из потпуно бизарног разлога.

Аучо је замало остао на граници јер Уганда, у којој је рођен, није признала такозвану државу Косово, јавља извештач Б92 Милош Љубисављевић.

После краћег задржавања на граници, Аучо је напустио аутобус и био спреман да се врати за Београд, али је факс стигао из Приштине и момак који је прошле сезоне био на позајмици у ОФК Београду је наставио пут са тимом.

Експедиција 'црвено-белих' морала је да промени аутобус како не би ушла возилом са београдским таблицама, па је мало фалило да у њему не буде Уганђанин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар