Гашић замрзнуо страначке функције

Братислав Гашић, високи функционер СНС и бивши министар одбране рекао је данас да је замрзнуо све страначке функције због ступања на чело Безбједносно-информативне агенције (БИА).

Србија 23.05.2017 | 14:51
Гашић замрзнуо страначке функције
По закону о БИА, члан 20, припадници те агенције не смеју да буду чланови политичких странака.

Будући шеф Безбједносно-информативне агенције (БИА) Братислав Гашић изјавио је да је данас замрзао чланство у Српској напредној странци (СНС) и функцију у Предсједништву СНС.

За Прву телевизију, Гашић је рекао да је функција коју ће преузети за њега велики изазов и одговорност, као и да му је велика част да служи својој земљи.

Говорећи о примедбама да није квалификован за ту функцију, јер није човјек из струке, он је рекао да је упознат са системом безбједности јер је двије године био министар одбране Србије.

Одговарајући на питање да ли је спреман да предложи отварање тајних досијеа из прошлости, Гашић је рекао да је још рано причати о досијеима и да то није одлука само једног човека, већ да је за тако нешто потребан друштвени консензус.

Гашић је рекао да ће један од првих задатака на том мјесту бити јаче повезивање свих безбедносних служби, односно БИА са Војно-безбедносном и Војно-обавештајном службом.

- Задатак је да се аспект комуникација подигне на виши ниво. Не кажем да он није добар али може бити и бољи - рекао је Гашић.

Медијске спекулације о томе да ће Гашић бити нови директор БИА потврдио је јуче премијер и изабрани предсједник Србије Александар Вучић.

- Братислав Гашић је веома вриједан, посвећен човек, одан својој држави - рекао је јуче за "Блиц" Вучић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

БОБА

23.05.2017 13:47

БИТИ ОДАН И СТРУЧАН ТО СУ ОГРОМНЕ РАЗЛИКЕ У СТРАНЦИ СУ СВИ ОДАНИ А КОЛИКО СУ СТРУЧНИ ТО ЈЕ ДРУГО ПИТАЊЕ ОДАНОСТ СЕ ОГЛЕДА И У ТОМЕ ШТО ПОДИЛАЗИШ ШТО СИ ПОТРЧКАЛО И ТАКО ДАЉЕ И СЕБИ КРЧИШ ПУТЕВЕ Е ДОКЛЕ ЋЕШ СТИЋИ ЗАВИСИ ОД ОСОБЕ КОЈА ЈЕ ТАКВА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

стручан

23.05.2017 14:16

Мало је ко у политици стручан. Ет Зорана наприер, економ, а води грађевину ...

Name

БЛ комуниста

23.05.2017 14:53

Који демагози, па људи они мисле(сви у бившој СФРЈ) да смо ми дебили.

Name

РС

23.05.2017 15:37

У РС сви су настручни, почев од Цвије, па Ђокан, Анто, и тд.

Name

Драгутин

23.05.2017 15:07

Ми Срби се још увек држимо овога:Друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо: од шнајдера Леке Ранковића за шефа УДБ-е, па поново до керамичара Гашића за шефа БИА(УДБ-е)!Кад погледаш све се у круг врти на Титовим стазама...И после Тита Тито!Где ја стадох ти продужи...

ОДГОВОРИТЕ