"Никад ми горе није било"

Иза Самира Ахмића из Дервенте и његове породице са којом живи у Манчестеру је непроспавана драматична ноћ. Синоћ је био испред дворане у којој се десио терористички напад у којем су убијене најмање 22 особе.

Свијет 23.05.2017 | 13:26
"Никад ми горе није било"
У разговору за Н1 каже да се никад није горе осјећао. Чекао је супругу Санелу и кћерку Аниту које су били на концерту Ариане Гранде у арени Манчестер. 

"Прошао сам и преживио читав рат, са навијачима био свугдје, свашта се дешавало, али ово се не може ни са чиме мјерити. Никад ми горе није било", казао је Ахмић, препричавши синоћњу драму коју је преживио.



Казао је за Н1, да би избјегао гужву послије концерта, по супругу и дијете је кренуо раније. 

"Паркирао сам се одмах испред Арене, преко телефона сам се зезао са пријатељом кад сам чуо ватромет. Контам, сад ће и крај концерта. Онда је пукло као гранта. Истрчао сам из аута, чуо се врисак, људи су трчали из Арене. У близни се налази жељезничка станица Вицотрија. Питао сам људе да ли је пукло у метроу, нико ништа није одговарао. Потрчао сам према Арени, људи су бјежали. Упитао сам неког мушкарца да ли је експлодирало унутра, рекао ми је да јест. Звао сам супругу, није се јављала. Помислио сам најгоре. Људи бјеже, дјеца леже крвава, ја зовем супругу, не јавља се. Трчао сам као муха без главе. Чуо се врисак диеце, стизала је полиција. Стално покушавам добити супругу, али се није јављала. Онда сам их видио. Узела је дијете и побјегла на другу страну, према стадиону Манцхестер Цитyја", казао је Ахмић за Н1.

Каже, још увијек је у стању шока и не може вјеровати шта се синоћ десило.

Како преносе британски медији, у експлозији која се догодила синоћ око 23.30 на концерту пјевачице Ариане Гранде у "Манчестер арени", погинуле су 22 особе, а 59 их је повријеђено. Међу погинулима има и дјеце.

Шеф манчестерске полиције Јан Хопкинс изјавио је да је полиција увјерена да је нападач, који је активирао бомбу, погинуо у експлозији, као и да је он сам извео напад те да ће истрага утврдити да ли је био дио неке терористичке мреже.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар