Фирма нуди мачке као терапију против стреса

Једна фирма у Јапану, земљи где су компаније познате по дугом радном времену и често стресној хијерархијској дисциплини, пронашла је терапију за смањење стреса – мачке.

Занимљивости 23.05.2017 | 10:35
Фирма нуди мачке као терапију против стреса
У малој токијској канцеларији информатичке фирме „Фереј“ девет мачака скачу на колена запосленима, шетају се по тастатурама, спавају, једу и слободно се крећу по просторији.

Директор компаније Хиденобу Фукуда увео је своју политику „мачке у канцеларији“ 2000. године на захтев једног од својих сарадника и дозволио запосленима да дођу са својом мачком.

Рекао је и да даје 5.000 јена (40 евра) месечно сваком ко спасе мачку.

И друге јапанске компаније су се окренуле животињама да смање стрес и напетост на радном месту. У јапанском огранку фирме „Оракл“ пас назван Кенди постао је њихов „амбасадор, задужен да прима госте и смирује запослене“, што може да се прочита на њиховом интернет сајту. „Оракл“ у Јапану има пса у канцеларији од 1991. и Кенди, која је четврти пас по реду, сада има свој Твитер и Инстаграм налог.

Компанија за људске ресурсе „Пасона груп“ запослила је у пуном радном времену две козе 2011. године и две алпаке 2013, делимично у терапеутске сврхе.

Токио има шездесетак кафеа где су званично дозвољене мачке и где се слободно шетају међу клијентима.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар