Разбијена банда провалника

Њемачка полиција је разоткрила и највећим делом ухапсила чланове међународне банде провалника којом је управљано из Хрватске, саопштено је у Минхену.

Свијет 23.05.2017 | 09:03
Разбијена банда провалника
Шеф одељења за борбу против међународних провалничких банди Рајнхолд Бергман изјавио је на конференцији за новинаре да је у Минхену досад ухапшено 20 провалника.

Од четири особе за које се сумња да су вође банде, двојица су још почетком маја у сарадњи с хрватском полицијом ухапшена у близини Загреба, рекао је Бергман.

Том приликом је у "две виле у близини Загреба" пронађен накит и готовина у вредности од око 100.000 евра.

Украдени новац очигледно одлази у Хрватску. Ради се о вилама у мрамору. Људи које смо тамо затекли нису запослени, додао је Бергман, а пренела Хина.

Немачки истражитељи процењују да ова група провалника има и до 500 чланова који су међусобно родбински повезани, као и да не делују само у Немачкој већ и у Белгији, Француској, Шпанији и Италији.

Бергман је навео да истражитељи полазе од тога да је ова банда за време свог боравка у Немачкој била одговорна за сваку пету провалу.

Клан је јасно хијерархијски структуриран: на врху су у иностранству они који управљају украденом робом и који управљају акцијама, испод њих су особе које располажу становима у земљама у којима се врше провале, испод њих су логистичари који се брину за превоз, а на дну су сами провалници при чему се углавном ради о малолетницама, саопштила је полиција.

Државни тужилац Ан Лајдинг говори о доброј организованости клана који се, по свему судећи, овим послом бави у више генерација.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОБАВИТЕ ИХ ВАМО

23.05.2017 07:27

Нека их Швабе пошаљу на Основи Суд у Бањалуци и биће им ослобађајућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХА Ха ха

23.05.2017 08:22

Баш тако али да Славица Матијаш буде тужилац!

Name

Мрцевци

23.05.2017 09:08

ПА СТВАРНО СРАМОТА ДА СЕ ИСМИЈАВАТЕ СА ПРАВОСУДЈЕМ А ТАМО СВИ ЉУДИ ПОСТЕНО И ВРИЈЕДНО ЗАРАДЈУЈУ СВОЈ ХЉЕБ .ПЛАТЕ ИМ КАСНЕ ПО ПАР МЈЕСЕЦИ НЕМАЈУ РЕГРЕС И ТОПЛИ ОБРОК А О ЗДРАВСТВЕНОМ ДА НЕПРИЦАМО И И ОПЕТ ПОСТЕНО РАДЕ ЗА СВОГ СЕФА МИЛУ.

Name

Сале

23.05.2017 09:14

Без зезања, али велики проблем су судови у РС, углавном ослобадјају изврсиоце дјела. Треба поставити питање, засто је то тако, овим се треба позабавити и струцна и народна јавност.

Name

не мало

23.05.2017 10:18

Не треба мало да се позабави јавност правосуђем него треба вршити притисак свакодневно док се не осуде корумпирани тужиоци и судије.