Ватерполисти Партизана наставили доминацију!

Ватерполисти Партизана прославили су у понедељак увече нову, 28. у историји клуба, титулу првака државе.  За крај црно-беле сезоне: Победа с 21 голом разлике и шампионска журка уз Салета Илића! Ватерполисти Партизана без премца.

Остали спортови 23.05.2017 | 08:45
Ватерполисти Партизана наставили доминацију!
'Црно-бели' су на Бањици убедљиво савладали екипу Ваљева резултатом 23:4 и крунисали још једну успешну сезону у којој су освојили и Куп Србије.

Најмлађи тим у историји београдског клуба до титуле је дошао са осам победа и по једним ремијем и поразом, и са пет бодова више од Црвене звезде. Тренутно трећепласирана Војводина могла би до друге позиције на крају сезоне ако победи Шабац.

Пехар је уручен златном олимпијцу Николи Јакшићу а на трибинама базена на Бањици нашли су се и бројни некадашњи асови 'црно-белих', Ђорђе Перишић, Владимир Вујасиновић, Филип Филиповић, Душко Пијетловић, Душан Мандић, Стефан Митровић, као и неколико чланова тима који је прошле сезоне био најбољи у Србији.

Титула је капарисана још пре два дана када је на гостовању код Шапца извојевана победа од 8:7, а вечерас су ватерполисти Партизана на Бањици дочекали и привилегију да прославе уручење шампионског пехара.

За увертиру, убедљива победа над екипом Ваљево Горење у последњем колу домаћег шампионата. Чак 24:3 што је резултат који најбоље говори о Партизановој моћи. Додуше, можда и више о свим пре свега финансијским мукама са којима се бори српски клупски ватерполо.

Било како, Партизан је доказао да је најбољи, па је и ред да прослави. А на прослави и једно добро познато лице свима љубитељима црно-беле боје. Саша Илић је дошао на Бањицу да са осталим присталицама Партизана аплаудира ватерполистима.

Последњу утакмицу ватерполиста Партизана у сезони посматрало је око 700 људи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар