Вучелић: Честитаћемо Звезди, ако буде разлога...

"Ми смо доминирали тереном, Суперлигом и због тога сам срећан. Честитам партизановцима титулу првака", рекао председник Партизана. Честитка из Звезде није стигла. . .

Фудбал 23.05.2017 | 09:30
Вучелић: Честитаћемо Звезди, ако буде разлога...
Дан после...

Понедељак пре подне, за разлику од претходних дана и месеци, није био превише радан у Хумској.

Челници Партизана до раних јутарњих сати славили су титулу првака Србије, освојену у једној од најзанимљивијих завршница Суперлиге. Тек нешто пре 12 часова почели су полако да пристижу на стадион, а међу првима се појавио председник клуба Милорад Вучелић.

Први човек црно-белих није био еуфоричан, али није ни скривао задовољство због успеха.

 "Славили смо титулу на начин на који се слави, али и у ишчекивању куп утамице. Знате како, када сте на челу Партизана онда вам углавном припадају проблеми које имате, а славље је резервисано за оне који су најзаслужнији - играче, стручни штаб, Илиева. Ми смо задовољни и срећни", поручио је Вучелић.

Целокупна атмосфера створена око завршнице Суперлиге Србије најмање је ишла у прилог фудбалу. За такав амбијент најодговорнији били су управо водећи људи два наша највећа клуба, али и Фудбалски савез Србије.

"Жао ми је што се ствара атмосфера да је нешто друго важно. Не, ми смо доминирали тереном, Суперлигом и због тога сам срећан. Честитам партизановцима титулу првака. Идемо даље... Од данас ми је на уму само финале Купа и урадићемо све да докажемо ту доминацију", истакао је председник "парног ваљка".

Честитке стижу са свих страна, али не и од Црвене звезде. "Вечити" ривал титулу је честитао ФСС и њеном председнику Славиши Кокези, сматрајући да је кровна организација српског фудбала најзаслужнија за трофеј Партизана.

Такве тврдње из Љутице Богдана више никога не дотичу у Хумској.

"Нико из управе Црвене звезде није нам званично честитао, јесте тренер Бошко Ђуровски, јавно. Мени не недостаје та честитка као председнику Партизана, али мислим да је штета због фудбала. Њихов проблем... Можда чекају суботу да нам честитају 'дуплу круну'", није председник Партизана пропустио прилику да пецне колеге из редова "вечитог" ривала.

Вучелић је, ипак, честитао играчима и навијачима Звезде на борби коју су показали током сезоне.

"У сваком случају, ми ако будемо имали разлога, ми ћемо њима честитати. Хоћу већ сада да честитам играчима Звезде, тренеру Ђуровском, што су играли тешко првенство, борили се до последњег тренутка, колико су могли и имали могућности. Захваљујем им се, јер да они нису играли добро, ни играчи Партизана се не би трудили да буду још бољи. Честитам играчима и навијачима Звезде што су учествовали у једном фер такмичењу. Сада су били други, треба наставити...", додао је Вучелић.

На питање колико је искрено веровао да Партизан после "минус девет" у септембру прошле године може до титуле шампиона, одговорио је:

"Морам да кажем да сам искрено веровао у титулу и да није било много људи који су делили моје мишљење. Био сам сигуран, без обзира на све, да ће победити фудбал, игра. Веровао сам у тим, у победе и просто је било невероватно да такав низ победа, утакмица без пораза, једно време није давао помак на табели. Учинили смо све што смо могли да играчима обезбедимо нормалне услове, а они су то вратили на терену."

Вучелић сматра да је крајње време да се ствари у српском фудбалу доведу у нормалу.

"Последњи је тренутак да се сви - пре свега клубови и фудбалска организација, концентришу на фудбал. Оно што се јуче догодило на нашем стадиону, пуне трибине и касније на улицама Београда, без инцидента, показало је да је заиста победио фудбал. А, није било лако. Бринули смо и плашили се после свега што се последњих недеља дешавало. Славље је било велико и јединствено и подсетило је на прославе титула највећих клубова Италије, Шпаније... И навијачима одајем велико признање због понашања и фер навијања", рекао је Вучелић.

Радује га и чињеница да у недељу на стадиону Партизана није било мешања политике и спорта.

"Морам да кажем да је крајње време да се заврши за преношењем политике на стадион, са, како неко каже, расизмом или шовинизмом. То су инциденти, Срби нису расисти, можда су појединци шовинисти. Томе нема места на стадионима, нигде у свету. Али не само због тога, већ и из разлога што таквим стварима нема места у нашем народу. Драго ми је што против Младости није било сличних инцидената. И да се зна, биће и тешких тренутака, пораза, али то морамо да носимо заједно и да останемо достојанствени", подвукао је Милорад Вучелић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар