Побуна у Торину: Играчи више неће Михајловића!

Напета атмосфера каква годинама није виђена у клубу!

Фудбал 22.05.2017 | 21:15
Побуна у Торину: Играчи више неће Михајловића!
Зидови свлачионице још нису срушени, али су напукли и налазе се пред урушавањем. Атмосфера у Торину је достигла тачку кјлучања јер се већи део свлачионице окренуо против тренераСинише Михајловића, јављају италијански медији.

Ситуација је таква да у овом тренутку још није сигурно да ли ће Синиша Михајловић и наредне сезоне бити тренер Граната. Играчи су против тренера!

Председник Урбано Каиро се обратио јавности данас поподне и успео да мало смири ситуацију јавном подршком тренеру.

„Искрено, то су питања која не разумем. Михајловићу је ово била прва сезона у Торину, а план је био да у две године под његовом командом изборимо Европу. Тако да је пројекат са Михајловићем и даље на правом путу.  Он остаје наш тренер“, рекао је Каиро.

Међутим, неписано је правило да је тренер под највећим ризиком онда када га председник хвали у јавности. Проблем постоји и некако мора бити решен.

А како је дошло до проблема?

Италијански медији имају инсајдере из свлачионице од којих су добили информације. После меча на Марасију против Ђенове претходног викенда, дошло је до вербалног сукобаМихајловића са играчима. Србин је био незадовољан како је тим лако положио оружје пред Ђеновом. Миха није водио утакмицу због суспензије, али је после утакмице сишао у свлачионицу и није био баш пријатан према играчима. Око сат и по је трајао вербални окршај српског тренера са бројним првотимцима Торина. У свлачионици су били и председник Каиро, и спортски директор Петраки.

Играчи су тврдили да је Михајловић прешао границу и да више не могу да раде под његовом командом. Кап која је прелила чашу је била одлука Михајловића да екипу пре меча одведе у карантин иако је утакмица била резултатски небитна за Торино. Незадовољни су иМихајловићевим методама рада, односом према играчима и његовим јавним етикетирањем криваца за неуспехе током сезоне.

После тога је разочарани Србин одлучио да екипа добије 48 сати одмора што се никада раније десило јер је пракса била да екипа увек има тренинг опоравка дан после меча. Дао је и себи времена како би одлучио шта даље.

Италијански медији тврде да је сада одлука на Урбану Каиру и да председник мора да пресече. Истиче се да је лакше променити једног тренера него половину екипе, а већ се барата именима Михајловићевог наследника. Помињу се Роландо Маран из Кјева и ДавидеНикола из Кротонеа.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар