Анализа: Ђоковић изабрао Агасија за тренера!

Легендарни амерички тенисер Андре Агаси и српски тенисер Новак Ђоковић договорили су сарадњу која ће званицно почети од Ролан Гароса.

Тенис 23.05.2017 | 22:45
Анализа: Ђоковић изабрао Агасија за тренера!
Ђоковић је наводно разговарао још са Питом Сампрасом и Густавом Куертеном, али се одлучио с Агасија.

Освајач осам Грен слем титула, међу којима је и Ролан Гарос 1999. године, покушаће да помогне Ђоковићу да одбрани титулу у Паризу, а потом се и врати на врх АТП листе.

"Причао сам са Андреом последњих неколико недеља телефоном и одлучили смо да почнемо сарадњу у Паризу. Видећемо шта будућност доноси. Обојица смо узбуђени што ћемо радити заједно и што ћемо видети где ће нас то одвести. Немамо дугорочан договор, то је само покушај да се у Паризу мало боље упознамо, потврдио је Ђоковић у Риму.

Српски тенисер недавно је отпустио цео стручни стаб на челу са тернером Марјаном Вајдом, а током турнира у Риму, где је поражен у финалу, и претходног у Мадриду, уз њега је био брат Марко.

"Андре је неко кога много поштујем као играча и човека. Прошао је кроз све кроз шта ја пролазим. Знате, на терену разуме игру одлично, а ја уживам у сваком разговору са њим. С друге стране, он је и неко ко гаји породичне вредности, бави се филантропијом. Скроман је човек, може умногоме да допринесе мом животу на терену и ван њега. Врло сам узбуђен да будум шта је испред нас. Неће остати до краја турнира", додао је српски тенисер.

Ђоковић је већ радио са једном тениском легендом, на крају прошле сезоне окончао је трогодишњу сарадњу са Борисом Бекером, а Агасија не познаје ништа више него што је познавао Немца када су почели да раде заједно.

"За сада се упознајемо преко телефона, али у Паризу ћемо се срести уживо и одатле тако настављамо. Са Борисом, па знао сам га са Тура и срео сам га једном. Причали смо неколико пута телефоном пре него смо се срели уживо. Тада смо и одлучили да сарађујемо.

Тешко је рећи. Не познајем Андреа толико добро јер комуницирамо тек неколико недеља, али рецимо да имам осећај као да смо некако блиски и да стварамо добре вибрације",рекао је Ђоковић.

Агаси је после тениске каријере остао близак игри, али није много радио са другим тенисерима.

"Нећу да откривам тајне мог убеђивања". Знате, он је био веома успешан и легенда је нашег спорта. Оставио је траг у њему заувек. Освојио је све што се може освојити у тенису. Био је револуционаран играч јер је имао харизму, имао је тај приступ тенису и животу и био је прилично другачији од осталих. Зато је био толико интересантан. Јесте дуго одсуствовао са тура, последњих 10, 15 година, али у разговору са њим се види да помно прати мечеве на ТВ-у. Тако да зна играче, зна све против којих сам играо последњих неколико недеља, па мање-више смо причали пре сваког меча. Била је његова одлука у сваком случају, да се одлучи или се не одлучи на тај корак и покуша да сарађује са мном. Он је прихватио и ја сам веома захвалан због тога. Узбудљиво је наравно и срећан сам. Видећемо, Париз је први велики турнир где ћемо бити заједно уживо на терену. Добро време нас чека", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар