Навијачи Лација - писмо Франческу Тотију...

Биће вам помешана осећања када ово прочитате. Ако сте очекивали увреде - преварили сте се!

Фудбал 23.05.2017 | 17:15
Навијачи Лација - писмо Франческу Тотију...
Франческо Тоти највећа је легенда Роме.

Самим тим, требало би да буде и најомраженији фудбалер за навијаче Лација.

И, током 24 година дуге и незаборавне каријере, која се приводи крају, "Принц Рима" најчешће је то и био - трпео је увреде "Ирудићибилија", али им и узвраћао како головима, тако и мајицама са посветама, непријатним прославама погодака испод северне трибине "Олимпика", итд.

Али, када је дошао крај, "несаломиви" су урадили нешто мимо очекивања - посветили су Тотију банер на трибини, после којег је уследило и отворено писмо јавности у којем овог фудбалера бране од... Роме.

И то с пуним правом!

Јер, свима је јасно да је клуб саопштио Тотију овог пролећа да је време да се опрости и да је то урадио спортски директор, Монки, неколико дана након што је доведен из Севиље. Многи су то разумели и као очајнички потез Роме да пронађе некога ко ће имати храбрости да тако нешто саопшти и Тотију, и свету фудбала.

Уосталом, од Тотија су се опростили и Монки, и тренер Лућано Спалети и власници клуба и дугогодишњи саиграчи и ривали, а да он апсолутно нигде није изјавио да неће више играти фудбал, односно да ће на крају сезоне постати директор "вучице".

Да се ради о "метли" за невероватног фудбалера, какав се ретко виђа, али који можда није препознао када је прави тренутак да се опрости, увидели су и тифози Лација.

Ево шта је написано човеку који је дао 307 голова за Рому, од којих је 11 завршило у мрежи Лација…

"Тог 6. марта 1994. смо се упознали први пут. Ушао си уместо Ђованија Пјаћентинија и зарадио пенал који је Ђузепе Ђанини промашио. Био си тако млад, а увелико способан да представљаш историју твог тима на тако величанствен начин, историју пенала и промашених могућности".

"Од тада, док си бележио рекорд по рекорд, док су стадиони широм света аплаудирали, док си размишљао шта ћеш написати на мајици испод дреса и снимао рекламе за Санремо, Лацио је освојио скудето, Куп победника Купова, УЕФА Суперкуп, четири Купа Италије и три Суперкупа Италије".

"Колико си за то време могао да освојиш са Реал Мадридом, нико никада неће сазнати. Ти си једини шампион којег они нису могли да купе".

"Без тебе, освојили су два Интернационална купа, два ФИФА светска првенства за клубове, пет пута били прваци Европе, три УЕФА Суперкупа, седам титула шампиона Шпаније, три Купа краља, шест шпанских Суперкупова... Није то много за играча твог талента".

"Али, у сваком случају, нарочито у овим временима, постигао си циљеве који су вредни поштовања. Поштовања, које ниси добио од својих навијача и свог клуба и, због тога - кажемо ово без ироније, искрено - жао нам је".

"Никада не бисмо дозволили да играч као што си ти буде третиран на такав начин. Никада не бисмо тихо посматрали оно што су ти урадили и што ти раде".

"Нико те не брани сада, наравно не можемо ни ми то да урадимо. Не љутимо се за све оне мајице и шале на наш рачун. Оне су ту, заправо оне сведоче - ово је Рим и овде ствари тако стоје".

"Али, у сваком случају, пружамо руку противнику који после свих ових година напушта терен као 'наш најбољи непријатељ'".

У исто време и лепо, и тужно… Да су емотивнији после 23 године љутих борби били Лацијали од саме Роме.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар