Лука Јовић се сели у Њемачку!

Бивши нападач Црвене звезде играће следеће сезоне у Бундеслиги.  Годину и по дана дана после трансфера вредног 6. 600. 000 евра - Лука Јовић иде из Бенфике! Нови клуб Ајнтрахт из Франкфурта.

Фудбал 23.05.2017 | 16:00
Лука Јовић се сели у Њемачку!
Лука Јовић ће наредне две сезоне провести на позајмици у Ајнтрахту из Франкфурта, пише португалска "А Бола".

Бивши нападач Црвене звезде није се снашао у Бенфики, за коју је током две сезоне одиграо свега 14 минута у дресу првог тима. Наводи се, такође, да ће немачки клуб имати право да откупи комплетан уговор уколико то буде желео после две године.

Лука Јовић је од доласка у Лисабон играо углавном за Б тим "орлова", па у клубу сматрају да ће позајмица допринети већој минутажи и стицању искуства.

"А Бола" пише и да је Бенфика заинтересована да доведе Хариса Сеферовића, швајцарског нападача из редова Ајнтрахта, те да је Јовићева позајмица заправо део тог трансфера.

Ајнтрахт је прошлу сезону завршио на 11. месту Бундеслиге, а Јовићу ће друштво у новом клубу правити земљаци Мијат Гаћиновић и Слободан Медојевић.

Конкуренција у ликовима Костаса Митроглуа, Жонаса, Раула Хименеза и Гонсала Гуедесаједноставно је била превише. Годину и по дана после трансфера коју је Бенфику кошта 6.600.000 евра Лука Јовић иде из Лисабона са 31 минутом у првом тиму славног клуба са Лужа.

Наредни клуб 19-годишњег играча биће Ајнтрахт из Франкфурта у коме ће бивши нападач Црвене звезде провести две сезоне на позајмици.

Финансијски детаљи селидбе нису познати, али утисак је да је избор клуба - савршен. Немачка лига, нападачки фудбал, а опет не толико јака конкуренција као она у Бенфики. Идеална средина да млад нападач проигра. Епизода на Лужу није много помогла Јовићевомфудбалском развоју, али добри су изгледи да у Франкфурту буде бољи.

Имаће и од кога да добије прве савете о Бундеслиги. Мијат Гаћиновић ће му правити друштво у свлачионици. Имаће и тренера који зна и воли да форсира младе - Ника Ковача. Гаћиновића је подигао на ниво изнад. Фудбалски "мртвог" Хариса Сеферовића је оживео. Али и даље му недостаје играч који гарантује голове. И баш ту је Јовићева шанса.

Сви предуслови су ту. Све остало је на Луки. Тешко да је могао да добије бољу шансу да васкрсне и побегне из фасцикле са именима играча који су имали таленат, али не и запажену каријеру.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар