Новаче, ово је ваша нова гардероба...!

Новак Ђоковић има новог партнера, четвртог од почетка каријере.

Фудбал 23.05.2017 | 15:00
Новаче, ово је ваша нова гардероба...!
"Адидас", "Сергио Таццхини", "УниQло" – "Лацосте"!

Један од најбољих тенисера свих времена, Новак Ђоковић, озваничио је данас, на 30. рођендан, сарадњу са чувеном француском робном марком, која је практично од настанка 1933. године била везана за тенис више него за друге спортове.

Након што је истекао Ђоковићев петогодишњи уговор са јапанском компанијом "УниQло", који је магазин "Форбес" процењивао на 40 милиона долара, српски тенисер договорио је сарадњу са брендом који је од 2012. године у већинском власништву швајцарске групације "Маус Фререс", али која се није селила из Француске.

Сума коју ће Ђоковић инкасирати у том периоду, за сада није објављена.

Незванично, амерички гигант "Нике" такође је био заинтересован за сарадњу са Ђоковићем, али се Београђанин одлучио да на груди истакне крокодила, препознатљив лого француског произвођача, који већ има неколико АТП звезда под својим кровом, а истичу се Роберто Баутиста Ахут, Беноа Пер и други.

"Лацосте" је за Новака специјално дизајнирао истоимену линију одеће коју ће носити на свим турнирима током сезоне. Колекција "Новак Ђоковић" представља спој функционалности и стила који су савршени за играче који попут Новака воде рачуна о свим детаљима у игри, наводи се у саопштењу и додаје:

Новаков потпис одштампан је на левом рукаву поло мајице, чија графика је инспирисана линијама тениског терена. На мајици за Гарос су доминантне боје црвена, плава и бела, а шорцеви ће бити бели или црни. На Вимблдону ће носити скроз белу опрему, а у финишу сезоне мењаће тегет, црвену и црну мајицу.

"Француска и Србија имају исте боје у застави, па нам није било тешко да их уклопимо у дизајн за Гарос. Радили смо заједно на томе да имам најбољи дизајн и материјале, И драго ми је да је цео тим отворен за идеје, договоре. Ово партнерство се не односи само на чињеницу да ј носим мајице са логотипом 'Лацосте', већ се ради о вези која се шири на много нивоа", поручио је Ђоковић.

"Поносан сам што сам постао нови 'крокодил'", рекао је Србин.

Ђоковић је носио "адидас" на старту каријере, али се 2009. године растао са немачко-француским брендом, јер није имао третман какав је заслуживао. Српски спортиста задржао је само "адидас" патике, у којима и данас наступа и које су у међувремену брендиране специјално за њега.

Пре осам година, Ђоковић је потписао мултимилионски десетогодишњи уговор са "реновираном" италијанском марком "Сергио Таццхини", али се та сарадња неславно завршила раскидом уговора после непуне три године, после чега се тренутно други тенисер света одлучио за сарадњу са јапанском фирмом "УниQло".

Да наставка сарадње по истеку уговора ове 2017. године неће бити могло је да се наслути недавно, када је "УниQло" потписао гала уговор са јапанским тенисером Кеијем Нишикоријем, вредан 50 милиона долара, који ће важити до Олимпијских игара 2020. у Токију, што је знатно већа сума од оне која је припадала Новаку.

Поредити Ђоковића и Нишикорија у било ком смислу је сувишно, па је тако и одлука да један од најбољих играча свих времена, који има милионе пратилаца на друштвеним мрежама, пронађе новог партнера - сасвим очекивана.

Сада још остаје да видимо како ће "Лацосте" обући Ђоковића и његовог новог тренера, Андреа Агасија, када 28. маја буде почело Отворено првенство Француске, с којим иначе "крокодил" одавно "сарађује".

"Лацосте" су пре 84 године основали Андре Жилије, француски индустријалац и његов добар пријатељ, у то време сјајан тенисер, Рене Лакост.

Лакост је касније тврдио да је инспирацију у креирању бренда добио 1925. године, током финала Дејвис купа између САД и Француске у Филаделфији. Наводно, тада му је обећана торба од крокодилске коже уколико оствари победу, у чему није успео, али му је као успомена остао надимак…

Компанију данас води Катрин Лакост, Ренеова кћерка, иначе бивша голферка.

Мало у шали, мало у збиљи, један од Катринових синова испричао је својевремено да се на цену обичне поло мајице марке "Лацосте" дода још 80 одсто... "због крокодила".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар