ЕП: Ђурђевић за напад "орлића", нема Ристића!

Селектор младе фудбалске репрезентације Ненад Лалатовић саопштио је данас списак играча за Европски шампионат у Пољској. Лалатовић о породичној вези са Пољском. Објаснио зашто нема Ристића "једног од његових омиљених играча".

Фудбал 23.05.2017 | 14:30
ЕП: Ђурђевић за напад "орлића", нема Ристића!
Једно од изненађења на Лалатовићем списку је Немања Радоњић из Чукаричког, а нема Михаила Ристића из Црвене звезде, који је повређен.

На списку нема ни штопера турске Алање Дарка Лазића, а ту је Мирослав Богосавац, још један играч Чукаричког, чији је Лалатовић такође тренер.

На списку су 23. фудбалера:

Голмани: Борис Радуновић (Авелино), Вања Милинковић-Савић (Торино), Филип Манојловић (Црвена звезда).

Одбрана: Милан Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Вождовац), Мирослав Богосавац (Чукарички), Вукашин Јовановић (Бордо), Радован Панков (Урал), Милош Вељковић (Вердер), Никола Миленковић (Партизан), Немања Антонов (Грасхоперс).

Средина терена: Андрија Живковић (Бенфика), Немања Максимовић (Астана), Дејан Мелег (Војводина), Марко Грујић (Ливерпул), Срђан Плавшић (Црвена звезда), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Саша Лукић (Торино), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Чукарички).

Напад: Александар Чаврић (Слован), Огњен Ожеговић (Чукарички) и Урош Ђурђевић (Партизан).

Србија ће на шампионату Европе, које ће бити одржано од 16. до 30. јуна, играти у Б групи са селекцијама Португала (17. јун), Македоније (20. јун) и Шпаније (23. јун).

Селектор А репрезентације Србије Славољуб Муслин пре неколико дана је одредио играче за утакмицу против Велса у квалификацијама за Светско првенство у Русији. Новинари су питали Муслина зашто није позвао Ђурђевића, а он је одговорио да је потребнији Лалатовићу на завршном турниру Европског првенства.

"Ђурђевић је био овде (у А тиму) јер је то заслужио. Можда и сад заслужује, али млада репрезентација игра важно првенство. Нисам хтео да узимам много играча, можда је било места за неколико младих репрезентативаца", рекао је Муслин.

Након што је саопштио списак, Лалатовић је рекао да не жели да обећава успех у Пољској, али је  стакао да се нада добром резултату. 

"Не очекује нас имало лако посао, али је велики успех што смо се пласирали на овако велико такмичење. Самим тим смо направили велики успех. Али, имамо сјајне играче. Не треба некога да се плашимо. Надам се да ћемо направити добар резултат. Апсолутно верујем у своје репрезентативце и надамо се добром резултату", рекао је Лалатовић новинарима у Београду и наставио:

"Не желим еуфорију и да говорим да морамо да се вратимо са златом. Имамо добру репрезентацију и битно је да играчи на свакој утакмици дају не 100, већ 200 одсто могућности и да народ буде поносан на њих када се буду вратили. Даваћемо све од себе да сви буду поносни. Група је можда и најјача. Португал није изгубио скоро три године, ту је Шпанија која има феноменалне играче који играју у великим клубовима".

Репрезентативци Србиће окупиће се 1. јуна у Београду, где ће боравити до 7. када ће отпутовати у Пољску.

Србија до прве утакмице на шампионату против Португала неће имати припремни меч јер, према речима селектора, није могао да се пронађе противник. Српски фудбалери ће имати шест тренинга у Београду, по два на стадионима Чукаричког, Земуна и Синђелића, а 7. јуна ће отпутовати у Пољску.

Лалатовић је навео да је задовољан минутажом позваних играча у својим клубовима, иако нису сви стандардни.

"Задовољан сам минутажом играча, мада бих волео да су неки више играли. Прва утакмица ће много тога донети јер само првопласирана иде даље и најбоља другопласирана. Нисмо у лакој групи, на ЕП смо отишли кроз бараж, нисмо се прошетали групом. Играчи морају да поштују дрес који носе. Репрезентација која буде била боља и која буде имала више среће, отићи ће у полуфинале", рекао је Лалатовић.

Капитен репрезентације на Европском првенству биће нападач Партизана и најбољи стрелац Суперлиге Србије Урош Ђурђевић.

"Ђурђевић је био капитен и пре него што сам дошао. Освојио је титулу, био први стрелац лиге. Да мењам ствари после кратког времена, не би било коректно. Сјајан је момак и играч и противницима неће бити свеједно када га виде, али и наше друге играче", рекао је Лалатовић.

Крилни фудбалер Ајнтрахта Мијат Гаћиновић нашао се и на списку селектора А репрезентације Славољуба Муслина, а младој селекцији ће се прикључити после дуела са Велсом 11. јуна.

На Лалатовићевом списку нема Михаила Ристића из Црвене звезде, а селектор је објаснио да би он био у тиму да није био повређен и да има континуитет игара.

"Ристић по квалитету, да није био повређен и да има континуитет, сигурно би био позван јер га веома ценим као играча. Феноменалан је играч, један од омиљенијих. Дебитовао је за Звезду када сам тренирао тај клуб, из омладинаца га гурнуо у тим и веома га ценим. Имао је повреду, није играо дужи период и нисам хтео пуно да мењам списак. На позицији офанзивног везног имамо Дејана Мелега, који је играо стандардно за Војводину. Треба ми креативнији играч на тој позицији", навео је Лалатовић.

ЛАЛАТОВИЋЕВЕ ПОРОДИЧНЕ ВЕЗЕ СА ПОЉСКОМ

"Моја покојна бака је рођена у Варшави. Јеврејка је и упознала је деку у логору. То су ми везе са Пољском и можда ће ми то донети срећу", рекао је Лалатовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар