Саша Илић: Још 12. титула, па одох у пензију!

Саша Илић освојио 11. титулу шампиона Србије у каријери. Леонардо и Тавамба први. Порука Божинова из Кине: "Желео сам да будем са вама, срце ми је уз вас".

Фудбал 23.05.2017 | 13:00
Саша Илић: Још 12. титула, па одох у пензију!
Легендарни капитен Партизана Саша Илић, који је у децембру напунио 39 година, освојио је са црно-белима своју 11. титулу у каријери!

Мало који фудбалер, не само у региону, већ и у Европи и свету, може да се подичи таквим податком. Илић је одавно део историје београдског клуба, у који је дошао кад му је било само девет година. У међувремену је оборио све могуће клупске рекорде, али и неке у српском фудбалу.

У минулој првенственој сезони, која је завршена синоћ, и у којој је Партизан у финишу такмичења преокренуо ствари на своју воденицу, Илић није играо много. Улазио је у игру, углавном, када је требало чувати лопту, унети мирноћу у екипу.

Али, сви играчи и чланови стручног штаба истичу да је важно да је "Сале уз екипу", небитно да ли је на терену или поред. План и јесте да Илић, када једном заиста "окачи копачке о клин", буде прикључен стручном штабу.

Прослављајући титулу са саиграчима на отвопреном аутобусу који је у недељу увече кружио београдским улицама, Илић је поручио да му је жеља да са Партизаном, као играч, освоји и своју 12. титулу!

"Да следеће године освојим своју 12. титулу, престигнемо Звезду по укупном броју титула и одох ја у пензију", рекао је Илић за ТВ Партизан.

Упитан да ли му је ово најдража титула у каријери, одговорио је: "Мени је свака драга на свој начин, али ова је, рекао бих, најтеже освојена".

Црно-бели: Ово је сан!

За разлику од Илића, странци Леонардо и Леандре Тавамба освојили су прву титулу шампиона у својим каријерама.

Обојица су блистала од среће, одушевљено махали навијачима, певали, скандирали.

"Ово ми је први трофеј у каријери. Годинама радим за ово и пресрећан што ми се то догодило баш у Партизану. Надам се још једној за који дан (финале Купа Србије)", рекао је Тавамба који је већ постао миљеник навијача.

Леонардо је више фотографисао и снимао телефоном, него што је био расположен за причу.

Бразилац је био одушевљен атмосфером и током утакмице, заједно са супругом и дететом је весело скакао по стази.

"Гробари су лудиии! Сви смо веровали да ће доћи овај дан и ево, дошао је", рекао је Бразилац, који је имао и поруку за навијаче исписану на мајици испод дреса.

Из Кине се, посредством Инстаграма (како другачије!?) јавио и Валери Божинов, који је такође имао удела у титули.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар