Анализа: Звезда и квалификације за Лигу Европе...

Звезда може на Ренџерс већ у другом колу, у наредном је чека Динамо! Клуб са Маракане биће повлашћен у првом и другом колу, већ у трећем - неће!

Фудбал 23.05.2017 | 23:00
Анализа: Звезда и квалификације за Лигу Европе...
Дуг и готово непремостив пут чека Црвену звезду у квалификацијама за Лигу Европе. Уколико желе да се пласирају у групну фазу слабијег УЕФА такмичења црвено-бели ће морати да прођу чак четири кола. Пре две сезоне стали су већ у првом, пошто их је казахстански Каират поразио у оба меча.

Сигурно је да црвено-бели немају велике изгледе, али имају добру полазну основу да сачекају почетак августа у Европи Готово је извесно да ће Црвена звезда у првом и другом колу квалификација бити у групи повлашћених тимова са коефицијентом 7,20 и да ће имати улогу великог фаворита.

Жреб за прва два кола заказан је за 14.јун. И поред очајног коефицијента од 7,2 Црвена звезда не би смела да има проблема у првој рунди. Истина, тај двомеч клуб са Маракане одиграће после врло кратких припрема.

Најтежи потенцијални ривал у првом колу је свакако мађарски Вашаш и словачки Ружемберок.! А, између осталих, ту су навијачима Партизана добро познати Шамрок (Ирска), Партизани (Албанија), Чикура (Грузија), Линколн (Гибрлатар), Јелгава (Летонија), СЈК (Финска), Корк Сити (Ирска), Торшавн (Фарска Острва), Торпедо Кутаиси (Грузија), Атлантас (Литванија), Тре Пене (Сан Марино), Тре Пене (Сан Марино)...

Има ту још фудбалских лилипутанаца и евентуално испадање представљало би епски неуспех за Црвену звезду.

Најтрофејнији српски клуб биће повлашћен у другом колу. И имаће тек за нијансу тежи задатак него на старту. Истина, има неколико потенцијалних мина. Сигурно се не би обрадовали у Љутице Богдана ако би им жреб доделио љубљанску Олимпију, исто као и Домжале.У другом колу, поред победника прелиминарне рунде, вребају и представници са севера какви су Бран и Хаугесунд (Норвешка). Реч је о врло незгодним тимовима у том периоду пошто им је сезона у пуном јеку. Звезда би могла и у Скопље на мегдан Работничком, а прависпектаклп редстављао би двобој са Глазгов Ренџерсом. Полицајци се враћају на европску сцену и биће непожељан ривал сваком из категорије повлашћених ривала у другом колу.

Треће коло представљало би праву премију за навијаче. Били бо то мечеви који би изазвали велико интересовање. Рекло би се да Црвена звезда нема превише изгледа, јер су у том колу потенцијални ривали Зенит, Спарта, Милан, ПСВ, Брага, Гент, Краснодар, Евертон и Марсеј... Наравно, постоји могућност да се као повлашћени у треће коло „ушуњају“ Апоел, АЕЛ и Динамо Минск, чак и сплитски Хајдук. Поменути клубови би представљали премијеру, као и, примера ради, португалски Маритимо. Звезду у тој рунди вреба и загребачки Динамо који после 11 година игра квалификације за Лигу Европе. Нема сумње да би поменути меч дигао комплетан регион на ноге.

А шта тек рећи о плеј-оф рунди. Тамо ће се наћи 29 победника трећег кола и још тимови који су испали у трећем колу квалификавија за Лигу шампиона

КАЛЕНДАР КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

19.јун: Жреб за прво и друго коло квалификација

29.јун: прва утакмица првог кола

6.јул: друга утакмица првог кола

13.јул: прва утакмица другог кола

14.јул: жреб за треће коло квалификација

20.јул: реванш утакмице другог кола

27.јул: први мечеви трећег кола

3.август: реванш мечеви трећег кола

4.август: жреб за плеј-оф рунду

17.август: први мечеви плеј-офа

24.август: реванш мечеви плеј-офа

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар