Створити услове за инвестиције

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић позвао је инвеститоре у свијету да улажу у БиХ, истичући да је позитиван знак за инвестирање то што се очекује да ће БиХ до краја године постати кандидат за чланство у ЕУ.

Босна и Херцеговина 22.05.2017 | 11:10
Створити услове за инвестиције
"БиХ има низ предности које се обично не виде јер се наш свакодневни живот превише бави политичким разликама", рекао је Иванић који је данас у Сарајеву званично отворио осму међународну инвестициону конференцију "Сарајево бизнис форум 2017", под покровитељством Предсједништва БиХ.

Он је истакао да је обавеза политичара да мијењају имиџ земље, да поправљају слику о њој и да ураде све што могу да слика буде другачија.

Иванић је изразио увјерење да ће са другачијом перцепцијом, другачијим поимањем БиХ, доћи многи озбиљни инвеститори.

"Да би страни инвеститори дошли и домаћи морају добро функционисати и остваривати добре резултате. Када се БиХ окрене тим темама може остварити јако добре и позитивне резултате јер је то оно што нам треба", нагласио је он.

Иванић је упозорио да у БиХ влада превелика незапосленост, да превише младих људи одлази са ових простора, десетине хиљада током године, те навео примјер да је недавно само једна амбасада навела да је издала око 15.000 радних виза у једној години.

Према његовим ријечима, тренд одласка младих људи из БиХ по сваку цијену мора се зауставити.

"Најбољи начин је да оставимо по страни политичке разлике за које знамо да их не можемо брзо рјешавати, да се покренемо промјени имиџа земље, да створимо услове за долазак инвеститора, да се десе инвестиције и да буде запошљавање", оцијенио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Иванић је изразио наду да ће и рад учесника "Сарајево бизнис форума" допринијети томе и да ће инвестиција у будућности бити.

Он је подсјетио да је једна од кључних ствари која се у БиХ очекује ове године даљи корак ка приближавњу Европској унији.

"Ми смо увјерени да би до краја ове, евентуално почетком идуће године БиХ требало да постане кандидат за чланство у ЕУ и у вези с тим треба сви да радимо", поручио је Иванић.

Он је констатовао да се то може остварити и да је то позитиван знак инвеститорима да ће "они који данас дођу имати и највеће ефекте у времену које долази".

"Свима вама који желите да инвестирате у ове просторе се захваљујем и у име Предсједништва желим успјешан рад", поручио је Иванић.

"Сарајево бизнис форума" окупио је инвеститоре и пословне људе, али и представнике земаља из цијелога свијета, који ће имати прилику да се упознају о могућностима улагања у БиХ, али и земље региона - Словенију, Хрватску, Србију, Црну Гору, Македонију и Албанију.

Овогодишњи форум објелоданиће низ пројеката из пољопривреде, енергетике, образовања, финансија, инфраструктуре, грађевинарства, услуга, туризма и других развојних сектора.

Очекује се учешће великог броја угледних инвеститора и гостију међу којима ће бити челни човјек једне од највећих свјетских авио-компанија "Емиратес" шеик Ахмед бин Саед Ал Мактоум. 

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ХУХ КАКАВ ДЕМАГОГ

22.05.2017 09:38

ПДП И ЊЕНИ КАДРОВИ СУ НАЈБЕСКОРИСНИЈА ПОЛИТИЧКА МАРКА НА БИХ ТРЖИШТУ И ШИРЕ ИАКО СВИ ЗНАЈУ ДА СУ КО СВЕТА ВОДИЦА НИТ ПОМАЖУ НИТ ОДМАЖУ ОДЛИЧНО СЕ ПРОДАЈУ МЛАЂО И ЦРНИ А И РУМЕНКО ИДЕ МАЖЊАВАЈУ 10.000 МИЉА МЈЕСЕЧНО ШЕНЛУЧЕ ПО ИНОСТРАНСТВУ И ЛУПАЈУ ДА НЕ УВРИЈЕДЕ НИКОГА ДА НЕ ПРОМЈЕНЕ НЕШТО ДА НЕ НАПРАВЕ НЕШТО АЛ ДА ОСТАНУ НА ФУНКЦИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

22.05.2017 10:00

Потписујем.

Name

ЕХ

22.05.2017 10:06

ПОЛАКО МЛАДЕНЕ СА УЛАГАЊЕМ И ИНВЕСТИЦИЈАМА ; ДАЛЕКО СМО МИ ОД ПРАВНЕ ДРЗАВЕ - УЛОЗИС МАЛО ПАРА У БАНКУ ; ЗА ПАР ГОДИНА НЕМА ПАРА ПОЈЕЛА МАЦА НИЈЕ НИКО ЛУД СВЕ СЕ ВИДИ КАКВИ СМО !!!!!!!!!

Name

Није него

22.05.2017 10:10

113% посто тачно. Нема народ никога да бира, све јад и чемер. Избори нас ничему не воде. Народ треба да нађе негдје, па ако треба и из иностранства, а нема их овде, надасве поштене људе који ће водити дтжаву неколико година да станемо на ноге. То је једини наш спас, све друго је пропаст.

Name

@јесте

22.05.2017 10:35

А Миле мора сам да брани Српску која је УГРОЗЕНА.

Name

Политички футур

22.05.2017 10:06

Ћу ћеш ће, ћемо ћете ће...док се крчме буџет и ресурси!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

22.05.2017 10:33

Побогу Иваницу докле 22 год прицате о страним инвестицијама и запосљавању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@&@

22.05.2017 10:51

Овај је "Барјактар демагогије" и највеци "Струцњак замјене теза". Па ти си био и Предсједник Владе РС, Министар ино послива БиХ, доприносио у Дому народа, сад си Предсједник БиХ, а говорис као да је то све биои за стање теско и одлазак младих неко други крив!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схут уп!

22.05.2017 13:45

Па сто их ти ниси створио кад си био предсједник владе? Продао си Кристсл банку и сврнуо проценат а од инвестиција не би ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.05.2017 19:53

ЗНАЧИ ДОДИК ЈЕ У ПРАВУ ИМАМО НАЈСТАБИЛНИЈУ ДРЖАВУ БРАВО ИВАНИЋУ ЈЕЛИ МОГУЋЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.05.2017 19:56

ДОК МИ СТВОРИМО УСЛОВЕ ПОЛА ЋЕ ПОЦРКАТИ АЛИ НЕ ШТО СЕ МОРА РЕЋИ ФУНКЦИЈА ЈЕ ТО.ТО ЈЕ СВЕ ТРЛА БАБА ЛАН ДА ЈОЈ ПРОЂЕ ДАН.

ОДГОВОРИТЕ