ИТА: Јуве слави Скудето!

Побједом над Кротонеом Јувентус освојио шампионску титулу, шесту узастопну у Серији А.  Интер прегазио Лацио, навијачи отишли на вечеру! Навијачи Интера напустили Олимпијски стадион у Риму и пропустили велики преокрет свог клуба против Лација.

Фудбал 22.05.2017 | 11:30
ИТА: Јуве слави Скудето!
Јувентус је нови-стари шампион Италије.

Екипа Масимилијана Алегрија савладала је у недјељу Кротоне 3:0 и коло прије краја стигла до четири бода предности над Ромом и шампионске титуле.

Маестрални Јуве послије трофеја у Купу Италије освојио је и Скудето, свој 33. у историји, иако сви у Торину славе 35. трофеј, јер рачунају и два која су им одузета због афере Калчополи.

Јуве је тако уписао и другу “рецку”, а 3. јуна на Миленијум стадиону у Кардифу играће финале Лиге шампиона против Реал Мадрида и покушати да освоји толико жељену “триплету”.

Кротоне је упркос чињеници да су му очајнички потребни бодови за опстанак био лак залогај за “Стару Даму” која је питање побједника ријешила већ у првом полувремену головима Манџукића и Дибале, а онда рутински завршила меч, чувајући снагу за финале Лиге шампиона.

Марио Манџукић начео је Кротоне у 13. минуту након центаршута са десне стране и тако сам себи уручио поклон на свој 31. рођендан.

На 2:0 повисио је Дибала у 39. минуту прелијепим поготком из слободног ударца. Био је то десети гол Аргентинца у сезони у сезони.

Тачку на “и” ставио је Алекс Сандро у 83. минуту ударцем главом послије корнера. Упркос интервенцији Кордаза, лопта је иза његових леђа ипак прешла линију, што је потврдила и гол-технологија.



Кротоне се упркос поразу од Јувентуса још није опростио од Серије А, јер је Емполи поражен од Аталанте 0:1 и остао је на само бод предности испред Кротонеа.  

О путнику у Серију Б поред већ прежаљених Палерма и Пескаре одлучиватће наредно коло у којем ће Кротоне дочекати Лацио, а Емполи гостовати код Палерма.

Ђенова је и теоретски обезбиједила опстанак побједом 2:1 над Торином. Почасни погодак за екипу Синише Михајловића у претпосљедњем минуту сусрета постигао је српски интернационалац Адем Љајић.

Милан је у недјељу савладао Болоњу резултатом 3:0 и сезону ће завршити на шестом мјесту које води у квалификације за Лигу Европе.

Директан пласман у групну фазу овог такмичења обезбиједили су Лацио и Аталанта, а Рома и Наполи ће поред Јувентуса у Лигу шампиона, односно квалификације.

Најубједљивију побједу ове недјеље славио је Сасуоло који је са 6:2 на свом терену савладао Каљари.

Интер је побиједио!

Послије два мјесеца и осам кола Интер је коначно уписао три бода побједом 3:1 против Лација на Олимпијском стадиону у Риму.

Лацио је повео голом Кеите из пенала, играо добро на почетку меча и чинило се да ће овај меч бити пресликана сезона Серије А коју ће “небеско плави” завршити у Лиги Европе, а Интер далеко од врха и европских такмичења.

Кеита је прецизно извео пенал у 18. минуту, досуђен након што је Фелипеа Андерсона оборио Муриљо који се том приликом и повриједио па је морао да буде замијењен.

Лацио, у чијим редовима су од старта били Сергеј Милинковић Савић и Сенад Лулић контролисао је игру, а навијачи Интера након 25 минута игре још једном су поручили да момци у црно-плавим дресовима не заслужују да навијају за њих.

Протекле недјеље напустили су трибуне против Сасуола и отишли на ручак, овог пута урадили су исто и вјероватно отишли на вечеру.

А само пар минута услиједило је оно што су чекали више од два мјесеца.

Интер се коначно трзнуо и заиграо како доликује и у 31. Минуту стигло је изједначење. Перишић је главом лопту прослиједио у петерац до Андролија који је постигао свој први гол послије три године.

Већ у 37. Минуту на семафору је стајало 1:2!

Кандрева је с десног боке упутио лопту у петерац, а дефанзивац Лација Хут је желећи да изблокира центаршут скренуо лопту у своју мрежу.

Нападач Лација Ћиро Имобиле и на овој утакмици имао је неколико добрих шанса, али ни вечерас није погодио мрежу. Овог пута погодио је пречку.

Потпуни потоп Лација кренуо је у 66. минуту када је Кеита зарадио други жути и аутоматски црвени картон због симулирања једанаестерца, а настављен је поготком Едера за 3:1 осам минута касније.

Борба на терену олимпика у финишу меча се потпуно распламсала, а у свему томе најдебљи крја извукао је Сенад Лулић који је због оштрог старта у 78. минуту такође зарадио други жути картон и морао прије краја меча у свлачионицу.

Интер је овом побједом прекинуо серију од четири пораза и због боље гол разлике претекао Фиорентину на седмом мјесту.

СЕРИЈА А - 37. КОЛО:

Емполи - Аталанта 0:1 (0:1)

/Гомез 13/

Милан – Болоња 3:0 (0:0)

/Делофеу 69, Хонда 73, Лападула 90+1/

Сасуоло – Каљари 6:2 (4:0)

/Мањанели 7, Берарди 12, Политано 13, Сенси 34, Јемело 56 – Сау 25, Јонита 60/

Јувентус – Кротоне 3:0 (2:0)

/Манџукић 13, Дибала 39, Алекс Сандро 83/

Удинезе - Сампдорија1:1 (1:0)

/Теро 5 – Муријел 64 пенал/

Ђенова – Торино 2:1 (1:0)

/Ригони 32, Симеоне 54 – Љајић 89/

Лацио - Интер 1:3 (1:2)

/Кеита 18 пенал – Андреоли 31, Хут 37 аутогол, Едер 74/

Одиграно у суботу:

Кјево - Рома3:5 (2:2)
/Кастро 15, Инглезе 37, 86 - Ел Шарави 28, 58, Салах 42, 77, Џеко 84/

Наполи - Фиорентина4:1 (2:0)
/Кулибали 8, Инсиње 36, Мертенс 57, 64 - Иличић 60/

У понедјељак:

Пескара - Палермо (20:45)

ТАБЕЛА: Јувентус 88, Рома 84, Наполи 83, Лацио 70, Аталанта 69, Милан 63, Интер 59, Фиорентина 59,Торино 50, Сампдорија 48, Сасуоло 46, Удинезе 45, Каљари 44, Кјево 43, Болоња 41, Ђенова 36, Емполи 32, Кротоне 31, Палермо (-1) 23, Пескара (-1) 14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар