Капитен, лидер, легенда...!

Џон Тери је одиграо свој последњи меч за Челси. Да ли и у каријери? Сазнаћемо ускоро. . . Веома емотивно поподне на "Бриџу".  "Плавци" остали без легенде, Тери се опростио! Штопер лондонског Челсија Џон Тери одиграо је свој последњи меч на Стамфорд Бриџу после 17 година као део првог тима.

Фудбал 22.05.2017 | 23:00
Капитен, лидер, легенда...!
"Капитен, лидер, легенда!"

Овај транспарент посвежен Џону Терију већ годинама, чини се и јаче од деценије, доносе навијачи Челсија на "Бриџ" и то довољно говори колико обожавају човека који је за овај клуб дебитовао још 1998. године, а данас, 21. маја 2017. године игра свој последњи меч за "плавце".

Да ли и у каријери? Сазнаћемо ускоро...

Џон Тери је почео меч против Сандерленда и напустио игру у 26. минуту, што је и његов број на дресу. Саиграчи су му направили "шпалир", поздравио се са свима, добио огроман аплауз, а онда уступио место Гарију Кејхилу и - очекивано и сасвим нормално - није могао да задржи сузе.

Тери је на утакмици против Сандерленда замењен у 26. минуту у част броја који је дуго носио на леђима. На терену га је заменио Гери Кејхил.

Челси је остао без капитена који последњом утакмицом међу "Плавцима" не завршава и каријеру у фудбалу.

На трибинама стадиона је истакнут велики транспарент са натписом "Хвала ти за све" , док су навијачи скандирали "Освојио је све". Тери се поздравио са саиграчима, а док је излазио испраћен је овацијама.

Аплаудирали су му и играчи Сандерленда са којим је Челси у том тренутку играо 1:1.

Тери се на траву Стамфорд Бриџа вратио још једном, да подигне пехар намењен прваку Енглеске.

Тери је у Челси стигао са 14 година, а тридесетседмогодишњи капитен "Плаваца" је најуспешнији у историји клуба. Дебитовао је 1998. за први тим и у њему се усталио две године касније.

Освојио је пет титула у Премијер лиги, исто толико ФА купова с тим што има прилику за шести, три Лига купа, два комјунити шилда Лигу шампиона и Лигу Европе.

Одиграо је 717 утакмица у свим такмичењима за Челси, постигао 67 голова, а подигао је и 17 трофеја!

Челси ће ове сезоне имати прилику и да "приграби" још један ФА Куп, и да Тери тако дође до 18 трофеја са овим лондонским клубом, али највероватније он тада неће бити у саставу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар