Запаљен владин симпатизер

Предсједник Венецуеле Ницолас Мадуро оптужио је демонстранте опозиције за напад на симпатизера владе који је запаљен и избоден у Каракасу у суботу, током 50. дана протеста.

Свијет 22.05.2017 | 10:21
Запаљен владин симпатизер
Орландо Јосé Фигуера претрпио је опекотине на 80 посто површине тијела након што га је захватила ватра. Званичници су саопштили да је он такође и избоден током суботњих демонстрација, јавља ББЦ.

Свједоци су казали да је група људи овог мушкарца оптужила да је лопов.

Током истог дана, из ватреног оружја је убијен један опозициони активиста, чиме је број жртава ових протеста порастао на 48.

 - Једна особа је запаљена, претучена, избодена... Скоро су га линчовали, само зато што је узвикнуо да је 'Чависта' - рекао је предсједник Мадуро, упућујући на назив који себи дају симпатизери владајућег социјалистичког покрета који је основао његов претходник Хуго Чавез.

Говорећи током свог седмичног телевизијског програма, Мадуро је овај инцидент описао као "злочин из мржње и злочин против човјечанства".

Протести широм Венецуеле се одржавају већ седам седмица, док расте бијес према Мадуру и његовој влади.

Упркос највећим свјетским резервама нафте, Венецуела се суочава са мањком великог броја основних потрепштина, укључујући храну и лијекове. Њена економија је доживјела слом, очекује се да ће инфлација ове године прећи 700 посто, а државом хара криминал.

Опозиција тражи пријевремене изборе и пуштање на слободу опозиционих политичара ухапшених током протеклих година, сматрајући Мадура и његовог претходника, преминулог Хуга Чавеза одговорним за лоше управљање економијом.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

милос

22.05.2017 08:54

Тако то раде демократе !све сами андјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија БЛ

22.05.2017 09:10

Овако су просле године ови из Федерације и несто домацих мислили да пале и убијају по Бањалуци. Срецом, народ није насјео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

22.05.2017 09:35

Ма лазу те срце моје ....прица за дјецу..

Name

xxл

22.05.2017 09:37

Ако буду горили симпатизери насих странака...видице се ватра из свемира....xаxаxааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

22.05.2017 09:48

ух , ја реко код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вец Видјено

22.05.2017 10:08

Само наставите тако,лијепа будуцност вас цека,примјера колико хоцес,Ирак,Афганистан,Јемен,Украјина,Либија,Сирија,све ове земље данас зиве боље како су се ослободиле ,,диктатуре,,.

ОДГОВОРИТЕ