Тужио оца због добитка на лутрији

Дејв Дејвс је завршио на суду јер је сину Мајку до сада дао “само” 1,5 милиона фунти и даље престао да га финансира, пошто је син пребрзо трошио новац на глупости и луксуз.

Свијет 21.05.2017 | 15:15
Тужио оца због добитка на лутрији
Дејв је 2011. године на лутрији у Великој Британији освојио добитак од 101 милион фунти. Током двије године сину Мајку је дао више од 1,5 милиона фунти. Али, након што је Мајкл пребрзо потрошио новац његов отац је одлучио да престане да га финансира, преноси Б92.

Мајклу се то није свидјело, па је одлучио да на суду у Лондону тужи оца јер сматра да отац мора да се брине за њега док је жив. Судска тужба базирала се на чињеници да је Дејв више пута понављао свом сину да ће “бити збринут без обзира на све”.

Ипак, како је речено на суду Дејв је након добитка новца исплатио синовима Мајклу и Метјуу, али и деветорици блиских рођака и пријатеља по милион фунти сматрајући да ће им то бити довољно за цијели живот.

Мајкл је овај новац искористио тако што је са партнером купио кућу од пола милиона фунти, а 20 до 30 хиљада недјељно је трошио на провод. Уз то је дао отказ на послу у ИТ индустрији, а на суду је рекао да га је отац увјеравао да је то у реду.

Након што је потрошио први милион, Дејв је Мајку наставио да даје новац, али када је увидио да то нема смисла, одлучио је да престане.

“Временом су се од скромних људи претворили у снобове. Очекивали су да ће их људи третирати другачије због новца који имају”, рекао је Мајкл.

Суд је оптужбе одбио као неосноване, а судија је образложила сљедећим ријечима: “Мајклу су пружена сва средства за лагодан живот, али он из личних разлога није искористио ту прилику”.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар