Прошле године су их гађали јајима, а данас...

. . . данас цео стадион чека титулу! Партизан има зицер против Младости из Лучана (18. 30).

Фудбал 21.05.2017 | 15:15
Прошле године су их гађали јајима, а данас...
Шест кола у плеј-офу и свих шест победа. А у седмом је и бод доста да буде пуна шака браде фудбалерима Партизана. Ако вечерас, од 18.30 (ТВ Аренаспорт 1), остану непоражени против Младости постаће шампиони државе, 27. у клупској историји.

После покоравања Ниша, пред црно-белима је, утисак је, лакши део посла. Играју на свом стадиону, у госте им долази тим који је већ осигурао пласман у квалификације за Лигу Европе, довољан му је и реми за титулу и зато сви фактори наводе на славље домаћина. Е сад, да ли ће оно бити украшено победом или ремијем, можда зависи и од последица психолошког пражњења после гостовања Радничком, међутим, да је Партизан огорман фаворит то је јасно сваком ко је овог пролећа бар једном гледао тим Марка Николића.

А он је у серији од 12 победа у првенству. Исто толико их има везаних на свом стадиону. Има и прва два стрелца лиге (Урош Ђурђевић 24, Леонардо 22), игра ефикасно (везао четири сусрета на којима је прошла игра ГГ3+), а у поменутом низу, Партизан је свакој екипи осим Рада, Црвене звезде и Војводине макар двапут тресао мрежу овог пролећа.

Између осталог, и Младости. На гостовању у Лучанима 12. марта било је 2:0 за фаворита, баш головима Леонарда и Ђурђевића. Била је то трећа узастопна победа Парног ваљка над Лучанцима, уз напомену да је то један од ретких ривала с којим црно-бели имају савршен учинак код куће. Добили су свих међусобних девет дуела у Хумској, од чега само једном није било два разлике, а на последња три сусрета пред својом публиком Партизан је дао десет голова Младости. Све то указује ко држи и нож и погачу уочи завршних 90 минута.

“Питајте Сашу Илића откад му ја причам да ће Партизан да буде први. Кад сам долазио у Партизан рекао сам да то чиним због титуле. Очекујем пун стадион и рекордан број гледалаца у сезони. Сигуран Сам да ће Гробари да дођу у великом броју и да направе атмосферу за памћење. Све ћемо да учинимо да им приуштимо радост”, уверава Бојан Остојић, командант најбоље одбране у Суперлиги, који се враћа у тим после одрађене суспензије у Нишу.

Младост, такође, негује нападачки фудбал, о чему сведоче резултати састава Ненада Миловановића. На последња три меча његовог тима пало је 13 голова. А на шест узастопних гостовања Лучанци су макар једном тресли мрежи ривала, играју растерећано, јер су већ осигурали пласман у квалификације за Лигу Европе, па могу да одиграју за своју душу. Што би за последицу могло да има ефикасан дуел.

“Поштеним радом стигли смо у врх српског фудбала, па с правом и у меч са Партизаном улазимо без беле заставе. Црно-беле поштујемо, нормално, препуштамо им улогу фаворита. Имаће огромну подршку са трибина, али пун стадион пријаће и нама. У меч улазимо растерећени са жељом да се надигравамо и да љубитељима фудбала још једном покажемо вредности. Ако то буде довољно за позитиван резултат, супер – ако не – честитаћемо домаћину шампионску титулу”, рекао је Александар Пејовић, везиста Младости.

Подсетимо, улаз на стадион Партизана је бесплатан, али да би се ушло на трибине потребно је преузети гратис улазницу на билетарницама у Хумској. Капије су отворене од 16.30. Очекује се да посета премаши 25.000 људи. Што је право богатство за услове српског фудбала. А прошле сезоне, почетком априла, на утакмици црно-белих и Младости једва да је било 1.500 гледалаца. Од којих су неки дошли до ложе и гађали јајима управу Партизана. Данас су, пак, спремни за славље.

Пројектовани састави

ПАРТИЗАН - МЛАДОСТ, 18.30

Стадион Партизана
Судија: Милорад Мажић

ПАРТИЗАН: Н. Стевановић - Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић - Евертон, Јевтовић, Јанковић, Леонардо - Тавамба, Ђурђевић. Тренер: Марко Николић.

МЛАДОСТ: Крзнарић - Андрић, Шатара, Б. Милошевић, Пешић - Пејовић, Радивојевић, Милосављевић, Гаврић, Јовановић - Бојовић. Тренер: Ненад Миловановић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар