Ђоковић: Савршен меч и стари осјећај!

Новак Ђоковић сматра да је против Диминика Тима одиграо најбољи меч ове године, а можда и дуже.

Тенис 21.05.2017 | 10:45
Ђоковић: Савршен меч и стари осјећај!
Србин је разбио Аустријанца са 6:1, 6:0 за сат времена и пласирао се у финале Мастерса у Риму.

"Без сумње најбоља игра. Шта да кажем? Био сам задовољан и срећан током сваког минута који сам провео на терену данас, чак и против Дел Потра. Са Тимом сам одиграо савршен меч. Све што сан планирао сам остварио, и више од тога", рекао је Ђоковић.

Србин је против Тима оставарио пету победу у исто толико дуела, иако је Аустријанац у меч ушао охрабрен убедљивим тријумфом над Рафаелом Надалом у четвртфиналу.

"Слично је било у нашим претходним мечевима, на пример у полуфиналу Ролан Гароса прошле године. Тада нисам играо сјајно као сад, али сам био довољно добар да га лако добијем. Када играш против играча као што је Доминик мораш да га извучеш из његове "удобне" зоне, мораш да промениш дужину ударца, темпо, да играш разновснно. То сам успео да урадим од почетка и одузмем му игру. Нисам му дозволио да пронађе ритам", анализирао је меч Ђоковић.

"Ништа се није догодило изненада"

Новак је у Риму значајно унапредио свој ниво игре у односу на претходне турнире, чак и у односу на Мадрид који је био пре само недељу дана.

"Није се променило ништа драстично, постепено сам подизао ниво тениса до ове тачке. Ништа се није догодило одједном, имам сасвим пристојну сезону на шљаци. Мислим да сам добро играо у Монте Карлу, али сам нажалост изгубио у три сета од Гофана. А имао сам и врло добру недељу у Мадриду. Осећао сам се, како је време пролазило, све боље на терену. Осећао сам да ударам лоптицу како желим. Долазак на овај ниво игре је био процес. Надам се да ћу тако наставити и у недељу, не знам да ли ћу моћи да поновим овај меч, али бар да будем приближно томе", додао је Србин.

Ђоковић ће се за пету титулу у "Вечном граду" борити са Немцем Александром Зверевом, с којим се раније није састајао.

"Даћу све од себе да освојим трофеј. Али тај меч неће променити како се осећам нити пут којим планирам да идем. Осећам се да је ово баш онако како би требало да буде. Изгубио сам мало тај осећај, задовољство играња тениса, у последњих десетак месеци, али се трудим да га опет пронађем", рекао је Ђоковић.

Зверев је у полуфиналу савладао Американца ЏонаИзнера са 6:4, 6:7, 6:1.

"У последња два месеца сам почео да проналазим равнотежу. А овај меч је сјајан индикатор да ствари иду у правом смеру, па ћу наставити путем којим сам кренуо. Следећи ривал је неко за кога сви кажу да ће бити један од најбољих играча, а он је на правом путу да то и постане. Игра импресивно на овој подлози, за коју сам мислио да му не одговара, али је показао да сам погрешио", додао је српски тенисер.

Финале Мастерса у Риму између Ђоковића и Зверева на програму је у недељу око 16 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар