Милвол се неочекивано вратио у Чемпионшип!

Фудбалери Милвола изненадили су у плеј-офу Лиге 1 и вратили се у Чемпионшип, други ранг енглеског клупског фудбала.  Милвол је у Чемпионшипу, али се стиди својих навијача: Уништили сте нам све! Навијачи Лавова још једном потврдили лош глас који их деценијама прати у енгелском фудбалу.

Фудбал 20.05.2017 | 20:30
Милвол се неочекивано вратио у Чемпионшип!
Пред 53.000 гледалаца на Вемблију јунак Милвола постао је ветеран Стив Морисон волеј ударцем у 85. минуту за минималац против фаворизованог Бредфорда.

Бредфорд је био много бољи ривал у финалу плеј-офа, зицер је у 13. минуту промашио Кларк којем је шут са неколико метара одбранио Арчер, да би пет минута пре краја јунак Милвола пред 53.000 навијача постао ветеран Стив Миросон.

Милвол се придружио Шефилд Јунајтеду и Болтону који су изборили директан пласман у други ранг енглеског клупског фудбала.

Милвол је у плеј-оф ушао као шести тим Лиге 1, а у двомечу полуфинала је изненадио Скантроп. Након 0:0 у Лондону, славио је неочекивано 3:2 у реваншу у гостима, уз два гола хероја Морисона.

Јужни Лондон слави, Милвол је победом над Бредфордом (1:0) обезбедио промоцију у Чемпионшип, али су навијачи клуба из Пекама покварили славље својим миљеницима на завршетку утакмице и ставили сенку на велики успех екипе Нила Хериса.

Наиме, присталице Лавова су након последњег звиждука Сајмона Хупера улетели на траву Вемблија, али је велики број њих уместо да прослави са својим играчима одлучио да вербално вређа играче и навијаче Брендфорда, што је посебно изнервирало капитена Милвола Стива Морисона и стрелца одлучујућег гола у 85. минуту.
“Не могу да причам, они су ме изиритирали. Успели су све да нам униште”, разочарано је рекао Морисон после меча.

Играчи и тренер Херис су уместо велике прославе били принуђени да вуку своје навијаче по теренену и замоле их да напусте терен како би могла да се одради церемонија доделе трофеја. На удару се нашао и тренер Бредфорда Стјуарта Мекола.
“Уносили су ми се у лице. Вербално сам нападнут, не и физички. Не знам зашто једноставно не могу да уживају у тренутку?”, рекао Мекол.

Енглески медији су зачуђени како је уопште могло и да дође до оваквих сцена, с обзиром да су се Милволови навијачу сукобили са полицијом у полуфиналном мечу са Сканторпом.

Што се тиче саме утакмице, Милвол је имао много среће ове вечери на Вемблију. Бредфорд је био знатно бољи у првом полувремену, али и касније током меча, међутим, Лавови су дочекали своју шансу и дошли до велике победе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар