Рим: Киша пада! Прво Халеп и Кики, па Ноле и Делпо!

Меч четвртине финала Мастерса у Риму између Новака Ђоковића и Хуана Мартина дел Потра прекинут је у петак увече због кише при вођству нашег тенисера – 6:1, 1:2.

Тенис 20.05.2017 | 12:30
Рим: Киша пада! Прво Халеп и Кики, па Ноле и Делпо!
Организатори су најпре сачекали како би видели да ли ће се падавине смирити, али, како је киша падала све јаче, онда су одлучили да окршај Србина и Аргентинца буде настављен у суботу.

Ноле и Делпо ће на терен после окончања првог женског полуфинала између Симоне Халеп и Кики Бертенс, који је на програму у подне, што значи да неће наставити свој окршај пре 13.30.

Додатни проблем је што ће победник онда морати у вечерњем термину да игра против Доминика Тима за финале, који је нешто раније сјајном партијом елиминисао Рафаела Надала.

Новак је лоше почео, пошто је још једном изгубио сервис у уводном гему, али је од тог момента заиграо маестрално, направио три брејка у низу и после 45 минута игре стигао до предности у сетовима.

Оно што је највише могло да радује, осим шест освојених гемова у низу, јесте јако добра Ђоковићева игра – посебно се истакао приликом ритерна, ударца који га је и начинио једним од најдоминантнијих тенисера у историји, а веома добар је био и у бирању решења у преломним ситуацијама, константно нападајући ривала.

Почетак другог сета, док се киша није значајно појачала и приморала играче да се повуку, обележила је нешто сигурнија игра 'Дива из Тандила', који је тек тада стигао до првог гема када сервира. Повео је без изгубљеног поена, али му је ривал одговорио истом мером.

Двојица пријатеља успела су да одиграју још један меч, па ће Новак бити тај који ће први сервирати када се дуел буде наставио.

Ово 18. међусобни окршај момка из Београда и Тандила, а Србин води против Аргентинца са 13-4 у тријумфима.

Последњи пут су се састали на Мастерсу у Индијан Велсу у марту, када је Ђоковић славио у три сета (7:5, 4:6, 6:1), а исти исход био је и нешто раније у Акапулку (4:6, 6:4, 6:4).

С друге стране, Делпо се последњи пут против Новака радовао у првој рунди Олимпијских игара у Бразилу прошлог лета (7:6(4), 7:6(2). Друго полуфинале игра се у суботу од 16 часова, а састаће се Џон изнер и Александер Зверев.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар