"Техно-фудбал" све ближе, ФИФА одобрила ''хок-ај''!

ФИФА одабрала је систем за прегледе снимака фирме 'Хок-ај иновејшн' као помоћ судијама приликом прегледа спорних ситуација на три такмичења ове године.

Фудбал 22.05.2017 | 09:30
"Техно-фудбал" све ближе, ФИФА одобрила ''хок-ај''!
Светска фудбалска федерација саопштила је да ће британска фирма покрити светско првенство за играче до 20 година које у суботу почиње у Јужној Кореји, Куп конфедерација у Русији и клупско светско првенство у Уједињеним Арапским Емиратима.

ФИФА жели да дозволи преглед снимка само за "јасне грешке" у четири ситуације: постигнуте голове, досудјене пенале, искључење играча и случајева када погрешан играч буде кажњен картоном.

Најмање 11 технолошких фирми је било на проби у ФИФА током прошле године а према одлуци која је данас објављена делује да је Хок-ај најизгледнији кандидат да добије посао на светском првенству 2018. ако додје до потписивања уговора.

На светском првенству 2014. Хок-ај је од немачког система ГолКонтрол (ГоалЦонтрол) изгубио надметање за технологију гол линије која се звучно оглашава када лопта предје линију целим обимом.

Преглед снимака мора бити формално одобрен од комисије која се бави фудбалским правилима.

Коришћење видео-технологије у случају спорних ситуација већ постоји у кошарци, тенису, америчком фудбалу и другим спортовима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар