"Није Велс само Бејл!"

Почиње други део квалификација за Светско првенство. Србија 11. јуна игра против Велса, Муслин саопштио списак и очекивања од дуела са Острвљанима.

Фудбал 19.05.2017 | 17:30
"Није Велс само Бејл!"
Селектор репрезентације Србије Славољуб Муслин у петак је саопштио списак фудбалера на које рачуна за квалификациону утакмицу против Велса 11. јуна у Београд.

"Орлови" су на половини пута ка Русији и после пет одиграних утакмица у Групи Д заузимају прво место на табели, али са истим бројем бодова као Република Ирска. Велшани ће у престоници Србије имати можда и последњу прилику да ухвате прикључак у борби за Мундијал.

Али, без Герета Бејла...

"Велс није само Бејл. Биће нам лакше због тога, али играчи Велса имају много квалитета и даће све од себе. На то не треба да гледамо као олакшавајућу околност. Имамо и ми кадровских проблема, али рачунам на наш квалитет", рекао је Муслин новинарима у Београду.

Велс ће бити ослабљен неиграњем Бејла, док је Муслин могао да рачуна на скоро све играче које је планирао.

"Надам се победи, али и прелепом амбијенту, пуном стадиону и великој подршци публике јер мислим да смо резултатима, понашањем и играма то заслужили. Утакмица је важна, али не и пресудна. Свака утакмица је важна, имамо још пет корака", казао је Муслин.

Селектор Србије је још једном поновио да се у Београду 11. јуна ништа неће одлучивати.

"Нећемо се квалификовати и да добијемо. Бићемо ближи један корак Русији, али то неће бити крај. У фудбалу врло брзо иде на једну или другу страну. Бићемо обазриви", нагласио је стратег "орлова".

Репрезентативци Србије окупиће се 29. маја и имаће две недеље за припрему. Сви би требало да дођу на време, осим Јагоша Вуковића и дебитанта Александра Пријовића, који ће се касније прикључити екипи.

"Пријовић игра добро, има више искуства од Ђурђевића. Игра у јаком првенству и хоћу да га видим са нама на припремама, како се уклапа у наш систем игре", рекао је Муслин.

"Верујем у ове момке. Показали су да играју на високом нивоу и тада нема противника који не може да се добије. Али, свакако да морамо да будемо обазриви. Морамо да играмо на свом нивоу ако желимо да победимо. Задовољан сам формом у глобалу. Неки играју, неки не, али нам то до сада није представљало већи проблем. Само да нема повреда. Имамо две недеље да се уиграмо."

Муслин је истакао да се полако враћа "култ репрезентације", за шта су заслужни играчи због, како је рекао, добрих резултата, понашања и игре и истакао да нема никакву замерку на њихов рад и понашање.

Селектор је рекао да су резултати у Групи Д чак "могли да буде бољи".

"Нисмо имали среће против Ирске, примали смо голове из директних грешака. Морам да будем задовољан, али може то још боље. Играли смо све боље из утакмице у утакмицу. Имамо још пет великих корака, али се надам да ћемо завршити први на крају квалификација", подвукао је Муслин.

Муслин је планирао да позове Лазара Марковића и Николу Максимовића, али они неће бити у репрезентацији због повреда. На списку нису и млади репрезентативци Урош Ђурђјевић и Саша Лукић, који су били на прошлом окупљању.

"Ђурђевић је био овде јер је то заслужио. Можда и сад заслужује, али млада репрезентација игра важно првенство. Нисам хтео да узимам много играча, можда је било места за неколико младих репрезентативаца"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар