Опасна свађа ''бивших другара'' Терзе и Кокезе!

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић оптужио је председника ФСС Славишу Кокезу да је у спрези са челницима Партизана.  Жестоке речи Звездана Терзића: Кокеза је неформални газда Паризана, хоће да постави марионете у Звезду! "Жалићемо за Караџићем", додао је генерални директор црвено-белих.

Фудбал 19.05.2017 | 16:00
Опасна свађа ''бивших другара'' Терзе и Кокезе!
Терзић је истакао да је Кокеза директно Партизану донео титулу првака Србије.

"Тешко је освојити титулу са два противника, колко год били квалитетни против Партизана појачаним Кокезом. Дешавало се исто и са Караџићем, жалићемо за њим. Кокеза је неформални газда Партизана, зна цела Србија његову спрегу и шта чини да Партизан буде шампион. Видећемо колико је та спрега јака и да ли може Звезда да стане на пут томе", рекао је Терзић на ванредној конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Како је нагласио, Кокеза је таквим поступцима злоупотребљава своју функцију.

"Немам лично против њега, проблем је што има болесну сујету да влада српским фудбалом. Не замерам му што је навијач и газда Партизана и што је отеран из Звезде од навијача, али замерам што злоупотребљава своју функцију", поручио је Терзић.

Жестоко је на Маракани. Реч поново има Звездан Терзић. Генерални директор црвено-белих, без увијања, поручио је да је Партизан ове сезоне био појачан председником ФСССлавишом Кокезом.

Он је додао да се Кокеза понаша као неформални председник Партизана .

„Тешко је остварити два циља кад испред себе имате два озбиљна противника. То је Партизан, који никад не треба потценити, а ове сезоне је појачан Славишом Кокезом. Дешава нам се оно што се десило са Караџићем. Рекао сам да ћемо жалити са Караџићем онаквим какав је. Тај човек је умислио да је ФСС његов ратни плен. Он је неформални газда Паритзана“,рекао је Звездан Терзић.

Тешко се суздржавао први оперативац Звезде.

„Није се Партизан утегао, направио балансиран тим, да гази 35 утакмица, него овај Партизан личи на онај у ери Караџића. Имао је пријатељске клубове и пријатељске играче у противничким клубовима. Имао је судије. Имао је и чувене кладионичарске прелазе. И имао је ветар у леђа од ФСС“

КОКЕЗА И ТОЛЕ - ЈЕДНА ДУША У ДВА ТЕЛА

Шта су мотиви Кокезе?

"Кокеза гледа свој интерес. Жеља му је да контролише све у српском фудналу. А не може да контролише Звезду док сам ја овде, иако жели да постави своје марионете".

Терзић и Кокеза су дуго били сарадници, међутим пукло је после одласка из Звезде садашњег председника ФСС. Од тада, према Терзићевим речима, Кокеза је направио спрегу са Партизаном.

„Настала је у августу 2015. кад је отишао из клуба. Он две године руши Звезду. Тад је постао потпредседник ФСС и први сарадник Толета Караџића. Слизао се са Караџићем и наставио његовим путем. Кад дође предсендик УЕФА обојица их дочекују. Они су једно. Кокеза гледа свој интерес. Жеља му је да контролише све у српском фудналу.

Директор Звезде се осврнуо на делегирање судија.

"Судија је пред Раднички добио инструкције како је требало да суди и оштетио је Раднички. Морао је Ђурђевић да добије црвени картон. Затим било је намерних исецања контранапада Радничког, где су им свирали непостојеће офсајде. Упозоравао сам. Нисам правио себи алиби, није проблем да одем. Али сам упозоравао шта се ради"

О ВРУЋИМ КУГЛИЦАМА И ФИНАЛУ КУПА

Било је речи о о жребању домаћинства за финале Купа. Терзић каже да је знао исход.

"Успели смо да смањимо дуг, за 15-20 дана ћемо имати дуг до 25.000.000 евра. А колико чујем и Партизан је дошао на ниво дуга до 25.000.000 евра. Звезда је сад стабилна, јер има робу у магацину која је у виду младих играча вреднија од 25.000.000 евра. Ми ћемо ову причу наставити. Чекам крај сезоне и да се фокусирамо на финале купа, које ће се одржати на стадиону Партзана. Сви смо знали да ће се тамо играти, јер смо сведоци хладних и нарезаних куглица".

Он није говорио о својој будућности. Али наслућивало се да је спреман да оде после седнице скупштине клуба...

„Звезда постоји 72 године, освојила је 27 титула, што значи да 45 сезона није освојила првенство, живела је и живеће и даље. Сведоци смо да ловци у мутном желе да покажу да је Звезда на ивици провалије, да је овде безнађе. На њихову жалост, ми ћемо одржати Скупштину, аргументовану изнети чињенице и она ће чланови одлучити којим путем да идемо. Ја ћу као професионалац сматрати да Звезда иза себе има неуспешну сезону, кад не освоји титулу. Мислим да тако морају да се поставе сви, да са највишим амбицијама уђу у сезону“, рекао је Звездан Терзић.

О учинку у овој сезони...

„Прошле године смо продали четири играча која су дала 60 голова. Изузетно је тешко да клуб продаје играче и јури спортски резултат. Него да види где је танак и да се на тим позицијама попуњава. То нам је показао Лудогорец. Да би се то реализовало потребно је време".

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Др

19.05.2017 14:32

А ти си способна?

ОДГОВОРИТЕ