Клоп: Хоћу да ме Џерард наслиједи!

"Будућности су потребни људи као он. Много је дао Ливерпулу и сада је време да му клуб понуди најбољи едукацију". . .

Фудбал 21.05.2017 | 22:30
Клоп: Хоћу да ме Џерард наслиједи!
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп изјавио је да би волео да га једног дана наследи легендарни капитен тима са Енфида Стивен Џерард.

Јирген Клоп и Стивен Џерард нису се "поклопили" у Ливерпулу, али се кроз изјаве може закључити да постоји одгромно узајамно поштовање.

По окончању играчке каријере и повратка на Енфилд из Сједињених Америчких Држава, чувени капитен решио је да кроз омладинске категорије стиче тренерско издање, а Немац управо Џерарда види као најбоље решење да га једног дана наследи на клупи првог тима.

Стиви Џи се после играчке каријере, у којој је носио само дресове Ливерпула и кратко Лос Анђелес Галаксија, одлучио да започне тренерску и то у академији Црвених где тренира омладинце.

"Сјајно је што могу да укључим Стивена у рад, он је сјајан човек и један од најбољих фудбалера икада. Рекао сам му да када одем, или ме оптусте, волео бих да ме наследи. Урадићу све да му помогнем да што више научи", рекао је Клоп за британски Тајмс.

Немачки стручњак истиче да би легенде као што је Џерард требало да буду на одговорним позицијама својих клубова.

"Будућности су потребни људи као Џерард. Много је дао Ливерпулу и сада је време да му клуб понуди најбољи едукацију. Надам се да ће до краја живота бити тренер", додао је Клоп.

"Урадио бих све да му доставим потребне информације. Када дођете у неки клуб имате велику одговорност за његову будућност, а за будућност Ливерпула потребан је неко као што је Стивен Џерард на важној позицији", сматра тренер славног клуба.

До тренутка када ће Џерард сести на клупу првог тима Ливерпула мораће, ипак, да прође неко време. Новопечени тренер, којем је тек 36 година, од фебруара је ангажован у омладинском погону клуба, а наредне сезоне самостално ће водити екипу играча до 18 година.

Џерард је од 1998. до 2015. године предводио Ливерпул, одиграо је 710 утакмица и постигао 191 гол, а освојио је и 10 трофеја, међу којима је Лиге шампиона, али не и Премијер лиге.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар