Зашто нема Уроша Ђурђевића међу ''Орловима''?!

Селектор понудио одговор. . .  „Млада репрезентација игра важно првенство“, додао искусни стратег.

Фудбал 19.05.2017 | 15:30
Зашто нема Уроша Ђурђевића међу ''Орловима''?!
Са старим снагама на Велс, али и освежењем у нападу. Појављивање Александра Пријовића истиснуло је из А селекције најбољег нападача домаћег првенства Уроша Ђурђевића.

Центарфор црно-белих је за вансеријске партије у континуитету био награђен позивом за меч у Грузију, али је сада изостао. Селектор Муслин каже да није желео да превише ослаби селекцију Ненада Лалатовића која се спрема за Првенство Европе.

"Ђурђевић је био овде јер је то заслужио. Можда и сад заслужује, али млада репрезентација игра важно првенство. Нисам хтео да узимам много играча, можда је било места за неколико младих репрезентативаца. Пријовић игра добро, има више искуства од Ђурђевића. Игра у јаком првенству и хоћу да га видим са нама на припремама, како се уклапа у наш систем игре",рекао је Муслин.

Србија ће 11. јуна играти против Велса у петом колу Групе Д квалификација за Светско првенство, у ком ће покушати да задржи водећу позицију у групи.Велс ће бити ослабљен неиграњем Бејла, док је Муслин могао да рачуна на скоро све играче које је планирао.

"Велс није само БејлНадам се победи, али и прелепом амбијенту, пуном стадиону и великој подршци публике јер мислим да смо резултатима, понашањем и играма то заслужили. Утакмица је важна, али не и пресудна. Нећемо се квалификовати и да добијемо. Бићемо ближи још један корак Русији, али то неће бити крај. У фудбалу врло брзо иде на једну или другу страну. Бићемо обазриви", казао је Муслин.

Репрезентативци Србије окупиће се 29. маја и имаће две недеље за припрему. Сви би требало да дођу на време, осим Јагоша Вуковића и дебитанта Александра Пријовића, који ће се касније прикључити екипи.

"Верујем у ове момке. Показали су да играју на високом нивоу и тада нема противника који не може да се добије. Али, свакако да морамо да будемо обазриви. Морамо да играмо на свом нивоу ако желимо да победимо", навео је селектор. Он је навео да се полако враћа "култ репрезентације", за шта су заслужни играчи због, како је рекао, добрих резултата, понашања и игре и истакао да нема никакву замерку на њихов рад и понашање.

Муслин је планирао да позове Лазара Марковића и Николу Максимовића, али они неће бити у репрезентацији због повреда.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар